Romexpóról Hungexpóra – Székelyudvarhelyt és térségét népszerűsítik

Kosztolányi Kata 2018. február 23., 14:58

A Tourinfo képviseli Székelyudvarhelyt a hétvégi bukaresti Romexpo turisztikai vásáron. A vásárnak évente két kiadása van, tavasszal és ősszel, így készül elő a következő idegenforgalmi szezon, és a legfontosabb hazai, illetve külföldi cégek találkozhatnak itt.

A Legendáriumot is népszerűsítik. Archív Fotó: Barabás Ákos

A Tourinfo a Székelyföld Standon van jelen, ahol a Hargita és Kovászna megyei szakmabeliek közösen népszerűsítik a térség turisztikai kínálatát.

Részvételünk célja felhívni a figyelmet városunkra, illetve felfrissíteni az információkat, hogy minél többen látogassanak ide

– nyilatkozta lapunknak Péter Ildikó, a turisztikai információs iroda munkatársa. Több anyaggal is készültek, de hangsúlyosabb a Székelyföldi Legendárium-program kiemelése.

{A}

„Van egy kezdeményezés, hogy néhány szállásadó örökbe fogadott egy-egy legendát, a Legendárium csapata pedig megrajzolta azok főhőseit, melyek aztán megjelennek a szállásadóknál gyereksarokban, játékok vagy más kreatív ötletek formájában. Erre készítettünk egy promováló anyagot, kiemelve ezeket a szálláshelyeket, hogy milyen, a legendákhoz kapcsolódó programokkal, túraajánlatokkal, játékokkal várják a vendégeket” – részletezte Péter Ildikó.

Az a jó, ha szokatlan

A Tourinfo már készül a március 1–4. között Budapesten zajló Hungexpóra, ahová az új, 2018–2019-es évre vonatkozó turisztikai információkat tartalmazó katalógust viszik. „Ebben szintén megjelenik a Székelyföldi Legendárium-program, de bemutatunk egy olyan térképet Udvarhelyről, melynek hátoldalán székely recepteket, helyi sajátosságokat sorakoztattunk fel. Igyekszünk figyelemfelkeltő, sajátos promóciós termékekkel megjelenni, mint amilyen a bankkártyaméretű információhordozó, amely feljogosítja a tulajdonosát, hogy egy évig bizonyos kedvezményeket élvezzen a legendáriumos szálláshelyeken” – mondta el még a Tourinfo munkatársa, aki szerint az a jó ötlet, ami első hallásra szokatlannak, hihetetlennek tűnik, legyen szó akár grafikai megjelenésről, akár reklámszövegről.