Világhírű zenész lép fel júniusban Sepsiszentgyörgyön

Bíró Blanka 2018. február 22., 19:22

Goran Bregović szuperkoncertjével ünnepli június 15-én megalakulásának 15. évfordulóját az Observatorul de Covasna helyi román nyelvű napilap.

Fotó: Bíró Blanka

Első alkalommal szerveznek magánkezdeményezésre nagy koncertet Sepsiszentgyörgyön június 15-én, amikor

Goran Bregović fellépésével ünneplik az Observatorul de Covasna helyi román nyelvű napilap megalakulásának 15. évfordulóját

– jelentette be a csütörtöki sajtótájékoztatón Daniel Santa laptulajdonos. Hozzátette, az OCV15 nevű egész napos rendezvényt a Sepsi OSK futballcsapat stadionjában szervezik,

a szerb-horvát zeneszerző, gitáros pedig az eddigi legfontosabb zenei fellépője lesz a városnak.

Mint Daniel Santa fogalmazott, olyan kortárs művész meghívása mellett döntöttek, akiről úgy tartják, ő koncertezett a világ legtöbb pontján, falvakban, városok terein, híres rendezvénytermekben – Szibériától New Yorkig, Afrikától Ausztráliáig –, valamint fellépett már 500 ezer hallgató előtt is. Zenéjében a szerb, horvát, bolgár, román és magyar hangzásvilág is visszaköszön. Bregović világsztár a karrierje csúcsán, aki énekelt már szerbeknek és horvátoknak, bosnyákoknak és koszovóiaknak, keresztényeknek és muzulmánoknak, etnikumokat és vallásokat békítve össze.

Goran Bregović Fotó: Krzysztof Szlęzak

Szeretnénk a közösségünk tagjai számára hangsúlyozni a békés együttélés lehetőségét egy olyan művész jelenlétén keresztül, aki egyet ért a multikulturalizmussal, népszerűsítve térségünket regionális és országos szinten egyaránt

– fogalmazott a laptulajdonos. A szervezők bemutatták a zenésznek a hasonlóságokat Kovászna megye és szülővárosa, Szarajevó között, amely szintén az etnikai és vallási sokszínűségéről ismert.

Goran Bregović sepsiszentgyörgyi koncertjén a tavaly kiadott Three Letters from Sarajevo című új lemezéről csendülnek fel dalok, de régi slágerek is elhangzanak, mint a Kalashnikov, Ederlezi, In the Death Car vagy a Gas Gas.

A jegyek már csütörtöktől kaphatók a myticket.ro és az enterix.ro oldalakon, április 15-ig kedvezményes áron lehet megvásárolni az early bird belépőket, az álló 60 lej, az ülő 90 lej, a VIP szektorba pedig 160 lejbe kerül a jegy.