Törökországban edzőtáboroztak a csíki kerékpárosok

2018. február 21., 09:36

A Novák Cycling Academy és a Team Novák kerékpározói kéthetes törökországi edzőtáborban vettek részt február 3–17. között. A tábor célja az alapozás, a 2018-as versenyidényre való felkészülés volt.

A török riviérán készültek és versenyeztek Fotó: Facebook/Novák Cycling Academy

A márciusban kezdődő versenysorozat előtt a törökországi Alanyában edzőtáboroztak a csíkszeredai kerékpáros csapat gyermek-, ifjúsági és felnőtt kerékpározói.

Az európai kerékpáros csapatok által közkedvelt mediterrán tengerparti városba a következő sportolók utaztak: András-Pótsa Péter, Török Szilárd, Bodor Csongor, Kovács Tamás, Szász Ferenc Dávid, Iacob-Csíszér Dávid, Novák Edvárd, Szekeres Árpád Áron, Lukács Zsombor, Nyulas-Petres Norbert, Novák Edmond, Novák Ingrid, Balázsi Lóránt, Novák Károly Eduárd, Sebestyén Szabolcs, Andrij Bratascsuk és Olekszandr Prevar.

Fotó: Facebook/Novák Cycling Academy

„Az alapozás jól sikerült, a 14-ből 13 nap tekertek a biciklisek. A gyerekek összesen 750 kilométert, a nagyobbak pedig 1000 km-t tettek meg. A felnőtt csapat tagjai két nappal tovább maradtak Törökországban,

február 18-án 16 ország 160 versenyzőjével együtt álltak rajthoz a Grand Prix Alanya UCI 1.2-es országúti kerékpárversenyen.

A 175 km-es távot Alanya – Gasipasa – Alanya között a Team Novák U23-as versenyzője, Balázsi Lóránt a 69. helyen fejezte be – 9:39 perc hátránnyal. Ugyanezzel az időhátránnyal ért célba a két új ukrán légiós, Bratascsuk és Prevar is” – olvasható a csapat sajtóközleményében.