Szüszer Róbert 2018. február 15., 11:53

Ilyen a kihelyezett munkanap

A szerkesztőségünkek is elküldött, igencsak hosszas közleményben gyorsan meg is magyarázzák, hogy mi is volt a nagyszámú, százhatvan tagú társaság látogatásának célja:

az intézmény munkatársai személyesen is megtekinthessék a településnek mindazon tevékenységét, amellyel nap mint nap foglalkoznak.

Az egész napos eseményt temérdek fényképpel dokumentálták. A fotókból Borboly Csaba megyeitanács-elnök közel kétszázat meg is osztott saját Facebook-oldalán, hadd lássák a választók, hogy a megyei tanácsnál milyen feltételeknek, kihívásoknak és mennyire feszített tempónak kell megfelelnie a munkaközösségnek.

A felvételek szerint a kihelyezett munkanapon a megyei tanács apraja, nagyja, közép- és felső vezetője odatette a csontot.

Volt, aki bocit vagy lovat munkasimogatott, más a szolgálati disznó levágását követte élénk érdeklődéssel, akinek viszont ezekhez esetleg nem lett volna meg a kellő ereje és lendülete, az kénytelen volt kutyaszánozni, sízni, hogy személyesen mérje fel a dombokat borító hó minőségét.

Az is látható, hogy a hölgyek egy része tojást festett, hiszen azzal is foglalkoznak nap mint nap a vendéglátó településen.

A kimerítő munkanapba, ha nehezen is, de belefért valahogy a szolgálati forralt bor és pálinka fogyasztása is, míg végre asztalra került a munkaebéd.

Fotó: Borboly Csaba/Facebook

A tanácselnök keményen beleállt a munkába, marhákat szemrevételezett, beszédet mondott, tapsolt, ebédelt. Ebben önmagában semmi rendkívüli nincs, ilyesmik a megyeháza falai között is gyakran szerepelnek napirenden. Csomafalván viszont nyeregbe is pattant,

a munkalovaglás során egy fehér pacit ért a megtiszteltetés, hogy a község megoldásra váró problémáiról, a község ügyeiről tájékoztassa a kedves vezetőt.

Jók ezek a képek, mindenki láthatja, hogy a gyeplő jó kezekben van, határozott az előremenés. A fotók arról is meggyőzhetnek minden kétkedőt, hogy igenis, a megyei tanács intézménye nagy létszámmal, bátran néz szembe a terepezések kemény és kényelmetlen kihívásaival.

Nem tudni még, hogy melyik település lesz a következő kihelyezett munkanap boldog házigazdája. Bármelyik is legyen, nem kell különösen aggódnia, a képekből láthatja, hogy mire kell felkészülni. Bajban lehet azonban az a helység, amelyre nem kihelyezett munkanap, hanem szabadnapra betervezett csoportos kirándulás vár. Elképzelni sem lehet, hogy mekkora buli lesz.