Online jegyvásárlási lehetőség a Figura előadásaira

Pethő Melánia 2018. február 14., 19:31

Online jegyvásárlási lehetőséget kínál a nézőknek a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház, ugyanakkor az új lehetőség mellett továbbra is megszokott rend szerint szolgálja ki belépőkkel a programjai iránt érdeklődőket az intézmény.

Figura-előadás. Az online jegyértékesítés után még inkább kell tartaniuk magukat a meghirdetett programhoz. Archív Fotó: Jakab Lóránt/Figura Stúdió Színház

A magyar mellett román és angol nyelven is megtalálható most már a Figura honlapján a legtöbb tartalom, elsősorban azok, amelyek az előadásokra, a szereposztásra vonatkoznak. Újítás továbbá, hogy egy-egy előadásról követhető, hogy hányszor játszották a bemutató óta, illetve az, hogy az egyes előadásokat milyen korosztályú nézőknek ajánlják – számolt be sajtótájékoztatón Albu István színházigazgató. Legnagyobb változtatásként az online jegyvásárlási lehetőséget említette.

A Jegymester (Biletmaster) által nyújtott előnyöket ecsetelve hangsúlyozta, manapság már követelmény az online jegyértékesítés minden olyan intézménynél, ahol a beléptetés jegyek alapján történik.

A látogatónak/nézőnek jelent könnyebbséget, lévén, hogy nem kell jelentős időt szánjon a jegyek megvásárlására, illetve a sorban állás kellemetlenségeitől is megszabadul

– hangsúlyozta Albu. „A legfontosabb hozadéka ennek a módszernek, hogy túlhajszolt világunkban, amikor lassan semmire sincs időnk, egyfajta kényelmet biztosít a nézőknek. Színházunk számára pedig hozadék az, hogy méginkább előre kell gondolkodnunk, és minden áron tartanunk kell magunkat a meghirdetett programhoz” – emelte ki. Hozzátette, a Figura által szervezett fesztiválok sok olyan nézőt vonzanak, akik távolabbi településekről érkeznek Gyergyóba, számukra kiemelten könnyebbség az alkalmazás által kínált lehetőség.

{A}

Csak a teljes értékű jegyeket lehet online megvásárolni

Az online jegyvásárlás minden okoseszközről lehetséges. Bárki beszerezheti a belépőt, akinek banki számláján rendelkezésére áll az ellenérték összege; a jegy árán kívül semmilyen plusz költség nem terheli a vásárlót. Csak a teljes értékű belépők megvásárlására van lehetőség, a kedvezményes jegyekért, illetve helyfoglalásért továbbra is a megszokott eljárásokat kell alkalmazni. Változás, hogy ezentúl a bemutatókra egységesen 20 lejbe kerülnek a belépők – hívja fel a figyelmet a színházigazgató. A jegyvásárlás a Biletmaster vagy a Figura honlapjáról lehetséges, a megjelenő utasítások betartásával. A több lépésből álló folyamat végén lehetőség van a vonalkóddal ellátott jegy kinyomtatására, de aki nem teszi ezt meg, vagy elfelejti magával vinni a belépőt az előadásra, elégséges, ha telefonján mutatja meg azt a belépésnél. A Jegymester alkalmazás bevezetésével újdonság, hogy nemcsak a nagytermi, hanem a stúdió-előadásokra is számozott helyre szóló jegyek válthatók.