Hetedik helyen zárták a döntőt

Zátyi Tibor 2018. február 14., 12:28

Câmpulung Muscelben rendezték meg az elmúlt hét végén az ifjúsági 1-es korosztályú asztaliteniszezők országos csapatbajnokságának döntőjét. A tornán az ország legjobb tizenhat együttese állt asztalhoz, köztük a Székelyudvarhelyi ISK is.

Tamás Szabolcsék hullámzó teljesítményük miatt nem tudtak bekerülni az elődöntőbe. Archív Fotó: Fsk.ro

A fiúk a Konstancai Farul ellen kezdtek a középdöntős csoportban, és szoros mérkőzésen 4–3-as győzelmet arattak. Könnyebb találkozó következett, a Pristavu Câmpulung III.-at 4–0-ra verték. A csoport rangadóján, a későbbi ezüstérmes CSM Buzău ellen meginogtak a játékosok, és 4–0-ra kikaptak, ám így is sikerült a legjobb nyolc közé jutniuk a csoportból.

Az elődöntős csoportban a Pristavu Câmpulung I. volt az első ellenfél, és annak ellenére, hogy a házigazdának nélkülöznie kellett legjobbját, az udvarhelyi fiúk nem tudták ezt kihasználni, hullámzó teljesítményük továbbra sem javult fel, és a 4–0-s vereséggel gyakorlatilag elbúcsúzhattak az elődöntőtől.

A Bukaresti Steaua II. következett, és a fővárosi együttest sem sikerült igazán megszorongatni, az ISK 4–1-re kapott ki.

A folytatásban, az 5–8. helyekért zajló helyosztókon a fiúk a CS Mioveni csapatát 4–0-ra legyőzték, majd 4–0-s vereséget szenvedtek a Bukaresti Steaua II.-től, így a hetedik helyen zárták a csapatdöntőt. Az aranyérmet a Konstancai Sportiskola szerezte meg.