Kezdődnek a Házasság Hete rendezvényei Gyergyószentmiklóson

Balázs Katalin 2018. február 13., 12:52

Közel két évtizede Angliából indult el ez a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet, és idén az Éltető sodrásban címet viseli.

Illusztráció Fotó: Veres Nándor

Kedden 19 órára a Szent István plébániára várják az érdeklődőket a Házasságkötésről kötetlenül című rendezvényre, a meghívott házaspárok megosztásaira. Február 14-én szintén a Szent István plébánián 19.30-tól lesz filmnézés. Február 15-én 18 órától az unitárius templomban lesz áhitat, melyet Babos Judit pszichoterapeuta előadása követ. Feléd, felém fordulva címet viseli a házaspárok egymásra hangoló beszélgetése az előadáson elhangzottakról, Péter Róbert irányításával.

Február 16-án 19.30-tól szentségimádás lesz a Szent Miklós templomban a házasulandó párokért, házaspárokért és a válságban levő házasságokért. Február 17-én 19 órától kezdődik a romantikus vacsora a Rozmaring vendéglőben. Erre előzetes bejelentkezés szükséges a 0742-149 943-as telefonszámon Kovács Ritánál vagy a 0728-247 058-as számon Oláh Enikőnél, legkésőbb február 16-ig.

Február 18-án ünnepi szentmiséket tartanak 8.30-tól a Munkás Szent József templomban, 10 órától az örmény katolikus templomban, 10.30-tól a református templomban, 11 órától a Szent István templomban és az unitárius templomban, 12 órától a Szent Miklós templomban. A lelkipásztorok és lelkészek arra kérik a házaspárokat, üljenek egymás mellé.

A szervezők közlik azt is, hogy egész héten a plakáton feltüntetett vendéglátó-egységekben 10 százalékos kedvezményben részesülnek azon házaspárok, akik a Házasság hete szórólap aljáról kiollózzák és felmutatják a szelvényt.