Színvonalas tornán szerepeltek az udvarhelyi lányok

Zátyi Tibor 2018. február 13., 11:42

Rangos kézilabdatornát rendeztek az elmúlt hét végén a kiskunhalasi Horváth István Sportcsarnokban. A Központi Református Általános Iskola által szervezett Köszi Kupán négy-négy lány- és fiúcsapat küzdött meg egymással.

Az ezüstérmes udvarhelyi csapat

A lányok mezőnyében Kiskőrös, Zsombó és a házigazda Központi csapatai mellett részt vett a Székelyudvarhelyi ISK is. A mezőnyből kiemelkedtek a kiskunhalasiak és a székelyudvarhelyiek, nem véletlen, hogy ők játszottak a csoportmeccsek során utoljára egymással.

Az ISK szinte végig 1–2 góllal vezetett. A második félidő közepén utolérte ellenfelét a hazai csapat, azonban a végjátékban jobban összpontosítottak a vendégek. A 20–18-as siker ellenére, a korábbi meccsek eredményei okán (körbeverés történt) a házigazda nyerte meg a kupát, az ISK lett a második.

Egyéni díjat is kapott a Sándor Aliz edzette udvarhelyi csapat, hiszen a legtechnikásabb játékosnak Miklós Flórát választották meg.

„Nagyon jó szervezésű, színvonalas torna volt, ami végig nagyszerű hangulatban zajlott, új barátságokat köthettek a gyerekek és edzők egyaránt. Kiélezett mérkőzéseket játszottunk.

Bár a második helyen végeztünk, a lányok nagyon ügyesek voltak. Csak gratulálni tudok nekik.

A mérkőzéseken kívül a házigazdák igyekeztek különböző programokat összeállítani nekünk, így többek között részt vettünk az iskola farsangi bálján is. Nagyon jól éreztük magunkat, és ezúton is szeretnék megköszönni mindent a szervezőknek” – összegzett Sándor Aliz.

Női kézilabda, 1. Központi Köszi Kupa, eredmények:
Székelyudvarhelyi ISK–Központi 20–18
Székelyudvarhelyi ISK–Kiskőrös 12–15
Székelyudvarhelyi ISK–Zsombó 17–10.
Az ISK csapata: Ferenczy Boglárka, Kereső Orsolya, Dénes Szidónia, Miklós Flóra, Kosza Kincső, Bence Ágnes, Borsos Boglárka, Márton Adél, Pápai Hanna, Márton Kinga, Gergely Nóra, Fodor Bernadett, Paula Cramba, Biró Andrea, Sándor Klementina. Edző: Sándor Aliz.