Nem csak parkolóhelyeket szeretne Florea a patak fölé

Simon Virág 2018. február 12., 20:16

A marosvásárhelyi Poklos patak egy részét befednék és parkolóhelyeket alakítanának ki rajta – legalábbis erről szól az a határozattervezet, amely jelenleg tanulmányozható a városháza honlapján, s amelyről csütörtökön szavaznak az önkormányzati képviselők.

Fotó: Haáz Vince

Dorin Florea polgármester korábban már bejelentette, hogy a Furnica és a Szuper közötti részen befedeti a Poklos patakot, erről már egyeztetett is a vízügyi igazgatósággal. A városvezető ezt már rég hangoztatja, de mint elmondta,

eddig a vízügynél nem volt kivel beszélni,

most van egy olyan igazgató, Cristian Bratanovici személyében (aki nem mellesleg PSD-s városi tanácsos), akivel sikerült megegyezni, s „átadják” 25 évre a patakot.

Florea azt mondta, hogy szeretne fémszerkezetű üvegépületeket készíttetni a befedett Poklos patakra, köréjük pedig parkolóhelyeket kialakítani.

Az épületeket felajánlaná a városi és megyei rendőrségnek, hogy költözzenek oda, legyenek közelebb a lakossághoz és korszerű épületben dolgozhassanak. Cserébe elkérné a Borsos Tamás utcában levő székhelyet, ahol közösségi célokat szolgáló központot alakítana ki.

A csütörtöki tanácsülés napirendjén levő határozatban szó sincs épületekről, csupán arról, hogy a város átvenné a vízügytől a Poklos patakot, befedné és parkolóhelyeket alakítanak ki az így nyert részen. Az idei költségvetésben már pénzösszeget is belefoglalnának egy megvalósíthatósági tanulmány elkészítésére, amely kimondja, hogy milyen módon lehet lefedni a patakot.

Korábban Florea arról is beszélt, hogy a Poklos patak partján, annak részleges lefedésével kerékpárutakat alakítanak ki, de ebből egyelőre semmi nem valósult meg, s most az új tervben benne sincs.