Közel állt a pontszerzéshez a Sepsi OSK

Sánta Imre 2018. február 12., 01:05

Nem tudott meglepetést okozni a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, amely a labdarúgó 1. Liga 24. fordulójában egygólos vereséget szenvedett a CSU Craiova otthonában. A mérkőzés sorsát Gustavo szabadrúgásból szerzett találata döntötte el.

Több mint 15 ezer néző előtt csapott össze a két gárda Fotó: Facebook/Universitatea Craiova

Amint az várható volt, a bajnoki címre is esélyesnek tartott oltyán együttes nagy lendülettel kezdett, és már a 6. percben Băluță állt közel a gólszerzéshez, azonban csavarása nem talált célt.

Nem sokkal később a bizonytalankodó védők mögül Martic fejelhetett kapura, de próbálkozása pontatlan volt. A piros-fehérek sem maradtak adósok a válasszal:

a 12. percben Oliveira mintegy 25 méterről vette célba az ellenfél kapuját, Mitrovic viszont résen állt, és szögletre mentett.

A sarokrúgásból kapu elé ívelt labdát Viera csúsztatta tovább, a jól érkező Obšivač közvetlen közelről fejelhetett, azonban a horvát védő a hazaiak kapusát találta el, kihagyva egy óriási lehetőséget.

Fotó: Facebook/Universitatea Craiova

Nem sokkal később a túloldalon már Rîmniceanunak is akadt dolga, aki előbb a 18. percben Mateiu fejesét védte, majd egy perc múlva Martic távoli lövését fogta biztos kézzel.

A folytatásban a hazaiak igyekeztek nyomás alatt tartani az OSK védelmét, azonban Eugen Neagoe tanítványai szervezetten védekeztek, így igazán nagy helyzet nem is adódott a craiovai csatárok előtt.

Fotó: Facebook/Universitatea Craiova

A második játékrész első lehetőségét a 47. percben Mitriță hagyta ki, aki jó helyzetből lőtt pontatlanul, majd két perccel később Ferreira egy szöglet nyomán fejelhetett kapura, azonban próbálkozását Rîmniceanu védte.

A hazaiak fölénye végül a 62. percben érett góllá, amikor Gustavo mintegy 30 méterről, szabadrúgásból csavart a hosszú sarok irányába, a szétbomló sorfal pedig megzavarta Rîmniceanut, aki későn vetődött, a labda pedig a kapufáról vágódott a hálóba (1–0).

Fotó: Facebook/Universitatea Craiova

A bekapott gól után bátrabban kitámadtak a piros-fehérek, és a 71. percben közel is álltak az egyenlítéshez: Hamed harcolt ki egy szabadrúgást, amelyet Fülöp végezhetett el, azonban lövése elsüvített a kapu mellett.

Néhány perccel később szintén Hamed hozta helyzetbe Oliveirát, azonban a kapujából kimozduló Mitrovic az utolsó pillanatban elhalászta a labdát a portugál középpályás elől.

Fotó: Facebook/Universitatea Craiova

A találkozó utolsó negyedórájára Eugen Neagoe kétcsatáros játékra váltott, azonban az OSK játékából hiányzott az átütő erő, már nem sikerült veszélyes támadásokat felépíteniük.

A háromszékiek egy olyan mérkőzésen maradtak alul, amelyen rendkívül összeszedetten védekeztek, és egy kis szerencsével akár a pontszerzés is összejöhetett volna.

A következő játéknapon a piros-fehérek február 17-én, szombaton 14 órakor a Concordia Chiajna csapatát fogadják a ploiești-i Ilie Oană Stadionban.

„Bíztunk abban, hogy ma este veretlenül távozhatunk, és nem is álltunk távol ettől, mert ha az első félidőben kihasználjuk a gólhelyzeteinket, akár a három pontot is megszerezhettük volna. Jól játszott a csapat, a fiúkat dicséret illeti az erőfeszítésükért, hiszen semlegesíteni tudták az ellenfél veszélyes csatárait.

Viszont bosszant, hogy rögzített helyzetből kaptunk gólt, és egy figyelmetlenségért ilyen drágán fizettünk.

Pedig fel voltunk készülve erre a meccsre, az ellenfél semmivel sem lepett meg minket, de sajnos nekünk nem jött össze a gólszerzés. Márpedig enélkül nagyon nehéz jó eredményt elérni a Craiova ellen” – nyilatkozta a mérkőzést követően Eugen Neagoe, a Sepsi OSK vezetőedzője.

Labdarúgás, 1. Liga, 24. forduló, Craiova, Ion Oblemenco Stadion, 15 000 néző:
CSU Craiova–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1–0 (0–0),
gólszerző: Gustavo (62.).
Craiova: Mitrovic – Popa, Kelic, Ferreira – Martic, Mateiu, Zlatinski, Briceag – Gustavo (Burlacu, 80.), Mitriță (Bărbuț, 71.), Băluță. Edző: Devis Mangia.
Sepsi OSK: Rîmniceanu – Dalmau, Viera, Obšivač, Sato – Gorrin (Hadnagy, 76.), Petrović – Oliveira, Tandia (Fülöp, 55.), Hamed – Kuku (Chiriță, 83.). Edző: Eugen Neagoe.
Sárga lap: Zlatinski (23.), Ferreira (31.), Mateiu (70.), Kelic (84.), illetve Viera (13.), Oliveira (23.), Petrović (85.), Fülöp (90.).
Játékvezetők: Andrei Antonie (Bukarest), Bogdan Gheorghe (Bukarest), Gabriel Bârjac (Zilah).

{Z1}

{S1}