Csíkban is nyert a Corona

Székelyhon 2018. február 11., 21:05

Annak ellenére, hogy a bajnokság alakulását nem befolyásolta, vasárnap este látványos, iramos mérkőzést játszott a Vákár Lajos Műjégpályán a csíki és a brassói gárda a jégkorong Erste Liga középszakaszának alsóházi zárómérkőzésén.

Fotó: Gecse Noémi

Mindkét csapatban voltak hiányzók, a Sportklubnál Szcsasztlivijt, Taratuhint, Brnákot és Moldovánt pihentették, de Leo Gudas vezetőedző is két napra hazautazott Csehországba.

A csapatok felváltva vezettek, a Sportklub 1–0-ra és 2–1-re, de mindkét alkalommal egyenlített a Brassó, majd a harmadik játékrész elején a Corona fordított (3–2).

Fotó: Gecse Noémi

Az utolsó két percben a hazai együttes szakvezetése kapusa helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre, a vendégek azonban korongot szerzetek, és belőtték az üresen maradt hálóba a korongot.

Az már pénteken este eldőlt, hogy a Brassói Corona nyeri meg a középszakasz alsóházi küzdelmét és a csíkiak másodikként végeznek. A továbbiakban már csak az a kérdés, hogy a felsőházi csapatok közül mely választaná ellenfelének a Sportklubot a negyeddöntőben. Ez hamarosan kiderül, hiszen program szerint február 20-án már elkezdődnek a párharcok.

Fotó: Gecse Noémi

Egyébként nagy csatát vívott egymással a Vienna Capitals II. és a Fehérvári Titánok csapata a kiesés elkerüléséért, végül a székesfehérváriak az utolsó meccsen nyerni tudtak Bécsben, és ezzel búcsúztatták az osztrákokat.

Ugyanakkor a felsőházban is az utolsó meccsen dőlt el az első hely: a MAC Budapest nyerni tudott a címvédő Miskolc otthonában, ezzel megnyerte a középszakaszt.

Mestermérleg

Hozó Levente, Csíkszeredai Sportklub, másodedző: „Ugyan tét nélküli meccs volt, de szerettünk volna nyerni. Sok apró hibát követtünk el, amely miatt ez nem sikerült. A folytatásra rátérve, a játék minden elemében javulnunk kell, mert ez így kevés lesz.”

Fotó: Gecse Noémi

Strenk Hunor, Brassói Corona, másodedző: „Remek győzelmi szériába vagyunk és úgy jöttünk ide, hogy nem akartuk megszakítani. Természetesen készülünk mi is már a rájátszásra, és hét vagy nyolc játékosunkat otthon hagytuk, pihentettük őket. Akik ma lehetőséget kaptak a mérkőzésen, úgy gondolom mind bizonyítani tudtak, éltek a lehetőséggel. Jó látni, hogy két jó kapusunk van és lehet rájuk támaszkodni, illetve az utánpótlásból is egy-két játékos. Aki ma játszott, megállta a helyét. Ez a jövőre való tekintettel egy pozitív dolog.”

Jégkorong, Erste Liga, középszakasz, alsóház:
Csíkszeredai Sportklub–Brassói Corona 2–4 (1–1, 1–1, 0–2),
gólszerzők: Fodor Csanád (12. perc) és Papp Szabolcs (37.), illetve Kiril Knyazajev (19.), Maksims Sirokovs (39.), Gyenisz Zabludovszkij (41.) és Trancă Dániel (60.).
Kapura lövések: 27–29
Kiállítások: 8 és 12 perc.

A másik vasárnapi meccsen: Vienna Capitals II.–Fehérvár 2–3 (1–0, 1–1, 0–2).

Felsőház: Dunaújvárosi Acélbikák–Újpest 5–0 (1–0, 1–0, 3–0) és Miskolci DVTK Jegesmedvék–MAC Budapest 2–5 (1–1, 1–3, 0–1).

Erste Liga, középszakasz, felsőház, ranglista:
1. MAC Budapest 17 pont
2. Miskolci Jegesmedvék 16
3. Dunaújváros 10
4. Újpesti TE 0.

Alsóház
5. Brassói Corona 24 pont
6. Csíkszeredai Sportklub 16
7. Ferencváros 12
8. Fehérvári Titánok 9
9. Vienna Capitals II. 6.