Gyűlésre várják a gyergyószentmiklósi földtulajdonosokat

Baricz-Tamás Imola 2018. január 17., 20:57

A gyergyószentmiklósi önkormányzat felhívja a földterülettel rendelkező lakók figyelmét, hogy az eddigi földosztó bizottság összetételének újraszervezése okán, január 25-én 18 órától általános gyűlésre hívja a földterülettel rendelkező tulajdonosokat.

Ha nem jelennek meg elegen, nem fog haladni a parcellázási tervek előkészítése. Illusztráció Fotó: Veres Nándor

A bizottságban, az eddigiekhez hasonlóan, 2-4 olyan tag és további póttagok kell legyenek, akik a földtulajdonosokat képviselik.

A képviselők megszavazásának feltétele, hogy a földterülettel rendelkező tulajdonosok 25 százaléka részt vegyen a szavazásra megjelölt általános gyűlésen.

Jó tudni, hogy a területtel rendelkező földtulajdonosok 25 százaléka Gyergyószentmiklóson több, mint 700 főt jelent.

Felhívjuk a tulajdonosok figyelmét arra, hogy kezeljék kellő komolysággal a kérdést, ugyanis amennyiben nem jelennek meg elegen a közgyűlésen, és nem sikerül tagokat nevesíteni a bizottságba, nem tudja a bizottság a feladatát végezni, ami akadályoztatja a birtokba helyezéseket, valamint a parcellázási tervek elkészülését is.

Amennyiben az első gyűlésen nem jelenik meg a megfelelő számú résztvevő, február elején egy újabb gyűlésre kerül sor” – olvasható a felhívásban.