Székelydata – adatvizualizációs pályázat értékes pénzjutalmakkal

Székelyhon 2018. január 17., 13:46

Első alkalommal hirdetik meg a Székelydata adatvizualizációs pályázatot, melynek célja az adatfeldolgozás és -vizualizáció népszerűsítése iskolások, illetve friss egyetemista fiatalok körében. A fődíjas munkát kétezer lejjel honorálják, a projektbe a Székelyhon is betársult.

Egyénileg és csapatban is be lehet nevezni. Illusztráció Fotó: Pixabay.com

A pályázattal az 1994. január elseje után születettek körében kívánjuk népszerűsíteni az adatfeldolgozást és -vizualizációt, ezért a kiírásra bárki jelentkezhet, aki az említett dátum után született, illetve nem folytat adatelemzői és/vagy adatvizualizációs tevékenységet teljes idejű munkakörben (ezt az esetleges díjátvételkor igazolni is kell). A pályamunkákat két kategóriában pontozza az öttagú szakmai zsűri:

az adatanalízis minősége (content) és a vizualizáció szépsége (beauty).

Egy pályázó – aki lehet egyetlen személy, vagy több tagból álló csapat – több pályamunkát is benyújthat, ám itt fontos megjegyezni, hogy a díjak összege nem személyekre, hanem pályamunkára vonatkozik. Utóbbiakat illetően nincsenek megkötések, lehet statikus vagy interaktív adatvizualizáció, infografika, videó.

{A}

A verseny két fordulóban zajlik, az első fordulóban egy kisebb tesztadatsorral kell dolgozniuk a jelentkezőknek, melynek elérhetőségét a Székelydata blogon hozza nyilvánosságra a kiíró. A második fordulóban

a szervezők fenntartják a jogot, hogy csapatokat állítsanak össze az első fordulóra beérkezett munkák alapján.

Ebben a fordulóban egy új adatsort kell bemutatni, ami szerkezetileg megegyezik az első fordulóéval, ám méretében jóval nagyobb. A második fordulóban a résztvevőknek lehetőségük nyílik tanács és útmutatás igénybevételére a versenyzsűri tagjaitól, ezek idejének függvényében.

Az első pályamunkák benyújtási határideje 2018. április elseje, ezzel, illetve a teljes pályázattal kapcsolatban bármilyen felmerülő kérdést a Székelydata blogon lehet feltenni a pályázatot meghirdető bejegyzés(ek) alatt, kommentformában. Személyes kérdéseket a mail@csaladen.es email címre lehet küldeni, ellenben a komment a preferált mód.

Nyeremények

A pályázat fődíja 2000 lej, de 500 lej jár a legjobb adatelemzésért, és szintén 500 a legszebb adatvizualizációért, valamint 1000 lejt vihet haza a nyílt kategória győztese. A díjak Csala Dénes, Szász Levente és a Székelyhon adományai, illetve további díjak, felajánlások, adományok javaslatára egyének és cégek jelentkezését várjuk a mail@csaladen.es címen. Abban az esetben, ha a zsűri úgy ítéli meg, hogy egyetlen pályamunka sem éri el a minimális szakmai szintet, fenntartjuk a díj kiosztásának eltörlését bármely kategóriában.