Ideiglenes megoldás a Hargita Népe válságára

Székelyhon 2018. január 17., 10:26

Ideiglenes menedzsert neveztek ki a Hargita Népe Kiadó élére: Pogonyi Enikőt, Hargita Megye Tanácsa gazdasági igazgatóságának munkatársát bízták meg az Hargita Népe Kiadó ideiglenes vezetésével január 16-án – jelezte közleményben a megyei önkormányzat sajtószolgálata.

Gyors megoldásra van szükség a Hargita Népénél Fotó: Barabás Ákos

„A megyei tanács gazdasági munkatársaként értesültem a kialakult válsághelyzetről, és miután egyértelművé vált, hogy gyors megoldásra van szükség, úgy döntöttem, vállalom” – idézi a dokumentum Pogonyi Enikőt, aki arra már nem tért ki, hogy pontosan mit is ért a „kialakult válsághelyzet” alatt. Az ideiglenes kinevezés legtöbb 120 napig érvényes, ha azonban ez idő alatt sikeres versenyvizsgára kerül sor, a megbízatás automatikusan megszűnik.

{A}

A szebb napokat is megélt Hargita Népe megyei napilap vezetését éveken át ellátó Tókos-Bethleni Pál szerződése tavaly járt le, azt azonban Borboly Csaba megyeitanács-elnök nem hosszabbította meg. Információink szerint Tókos-Bethleni munkájával a megyei önkormányzat elnöke nem volt elégedett, ezért döntött úgy, hogy a lap vezetését másra bízza. Borboly lépését minden bizonnyal az is befolyásolhatta, hogy amióta a megyei tanács a lapkiadót a mellérendeltségi viszonyból alárendeltségi viszonyba sorolta,

a napilap példányszáma drasztikusan csökken.

Úgy tudjuk, mind a kiadó, mind pedig a megbízásából a tartalomszolgáltatást végző, a megyei önkormányzat tulajdonában álló Honline Kft. szervezeti és terjesztési gondokkal küzd.

„A Hargita Népe Kiadó vezetésére vonatkozó menedzsmentszerződésem 2018. június 12-én járt volna le. 2017 májusától az intézmény vezetését előbb betegágyról, majd részben felépülten láttam el. November végén a mihamarabbi gyógyulásomat előtérbe helyezve kértem a szerződés idő előtti felbontását. A visszalépés bejelentésekor ugyanakkor jeleztem azt is, hogy tapasztalatomra továbbra is számíthat a megyei önkormányzat az intézmény tevékenységének támogatása kapcsán, természetesen a közéletre szánható szabadidőm függvényében” – írta szerkesztőségünknek Tókos-Bethleni Pál, hozzátéve, hogy ezt követően, december végén az önkormányzat testülete arról döntött, egy másik, ugyancsak a Hargita Népéhez kötődő feladattal bízza meg.