Nevet váltott a csíkszeredai kerékpárcsapat

Székelyhon 2018. január 17., 09:47

Idén januártól új neve van a csíkszeredai kerékpáros együttesnek. Az egyetlen romániai kontinentális csapat tíz év után váltott, 2018-tól alapítójának, Novák Károly Eduárdnak a nevét viseli.

Tusnádos mezben. A csíkszeredai kerékpárcsapat a 2017-es székely körversenyen Fotó: Sánta Imre

A Team Novak továbbviszi a tíz éve alapított Tusnád Cycling Team által elindított hagyományt, követi az alapító által kitűzött célokat – olvasható a klub szerkesztőségünkbe is eljuttatott közleményében.

{A}

„Bátran kijelenthetem, hogy a kontinentális csapat fennállásának első tíz évében elértük az alapításkor kitűzött célokat. Az első és mindmáig az egyetlen kontinentális kerékpárcsapata vagyunk Romániának, büszkén képviseltük az országot a belföldi és külföldi versenyeken egyaránt. Az elmúlt tíz évben UCI-versenyeken összesen több mint ötven dobogós helyet szereztünk.

Aki ebben az időszakban a kelet-európai vagy a romániai kerékpársportra gondolt, annak elsőként biztosan a Tusnad Cycling Team jutott az eszébe.

Ezúttal szeretném megköszönni eddigi névadó szponzorunknak, a Tusnád Ásványvíz Rt.-nek, hogy az elmúlt tíz évben támogattak. A csapat felveszi a Team Novak nevet. Idén újra megrendezik Románia Kerékpáros Körversenyét, ahol célunk a lehető legjobb helyezés, csapatban és egyéniben egyaránt” – nyilatkozta az ötszörös világbajnok Novák Károly Eduárd.

Két új ukrán légiós

A csíkszeredai csapat két ukrán sportolóval erősített: Andrij Bratascsuk és Olekszandr Prevar az elmúlt év végén megszűnt Kolss Cycling Team kontinentális csapatától igazol a Team Novakhoz.

Az alapító Novák Károly Eduárd nevét veszi fel a csapat Fotó: Sánta Imre

„Mivel a belföldi versenyeink többsége, akárcsak edzéseink helyszíne, Hargita megye dombos és hegyes, ezért két hegyimenő leigazolása mellett döntöttünk.

Nem kizárt, hogy újabb ukrán sportolókat igazolunk még a Kolsstól.

Véleményem szerint Tanovitchii megtartása jó döntés, hiszen tavaly bebizonyította, mennyire értékes versenyzője volt a csapatnak” – mondta a Team Novak menedzsere, Sebestyén Szabolcs.

A Team Novak 2018-as csapata

Novák Károly Eduárd, Sebestyén Szabolcs, Nicolae Tanovitchii (moldovai), Olekszandr Prevar (ukrajnai), Andrij Bratascsuk (ukrajnai), Szabó Norbert, Szilágyi Róbert, Bartha Csaba, László Péter (U23) és Balázsi Lóránt (U23).