Tizenhat parkolót nyertek az elbontott kazánház területén

Fülöp-Székely Botond 2018. január 14., 13:59

Nagyon leromlott állapotban volt az a szentegyházi kazánház, amelyet a múlt év végén bontatott le a polgármesteri hivatal. Azóta rendbe szedték a területet, amit parkolóként használhatnak a helyiek.

Fotó: Barabás Ákos

Legalább húsz éve nem üzemel az a kazánház, amelynek bontását nem rég fejezték be a szentegyházi Mihai Eminescu utcában – tudtuk meg Molnár Tibor polgármestertől. Mint mondta, a drasztikus lépésre azért volt szükség, mert az évek során annyira leromlott az épület, hogy

az építészek szerint is közveszélyessé vált.

„Én arra számítottam, hogy némi szerkezeti javítással és egy újabb emelet megépítésével újra a közösség számára hasznos épületté tehetjük a kazánházat, de ezt határozottan cáfolták a szakemberek. Állításuk be is bizonyosodott, hiszen

amikor elkezdtük a bontást, szinte magától omlott össze az épület”

– magyarázta Molnár, hozzátéve, hogy maga is meglepődött a betonfalak rossz állapotán, hiszen ötven évnél nem idősebb a kazánház.

Fotó: Barabás Ákos

Végül a városvezetés úgy döntött, hogy parkolóként fogják hasznosítani a területet, ezért a romok elszállítása után lehengerelték a földet. Most tizenhat autó fér el azon a részen.

{A}

„Rengetegen autót vásároltak az elmúlt időszakban a lakók, így a nagyvárosokhoz hasonlóan mi is a parkolóhelyek hiánya okozta problémákkal küzdünk. Így legalább a közeli tömbháznegyedben lakók lesz, ahol hagyják az autóikat˝ – fogalmazott Molnár. Megjegyezte, amint lehetőségük lesz, le is aszfaltozzák a területet, illetve felfestik a parkolóhelyeket.