Menekülő drogkereskedők ütöttek el egy rendőrt

Székelyhon 2018. január 12., 19:25

Drogkereskedők ütöttek el autójukkal egy rendőrt Temesváron, miközben megpróbáltak elmenekülni egy rajtaütés során – tudósít az Agerpres hírügynökség.

A drogkereskedőknél lévő tabletták már nem jutnak el a felhasználókhoz. Illusztráció Fotó: Barabás Ákos

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) közleménye szerint három, 21 és 25 év közötti fiatalt fogtak el csütörtökön, miközben több mint ezer MDMA (ecstasy) tablettával és 73 tablettatöredékkel akartak kereskedni, melyek összértéke a „fekete piacon” a drogkereskedők körében körülbelül 52 ezer lej. A rajtaütés után a kereskedők megpróbáltak elmenekülni személygépkocsijukkal, és elütöttek egy rendőrt, aki részt vett az akcióban.

A rendőr fejsérüléseket szenvedett, miután leesett a gépkocsi motorháztetőjéről.

Pénteken a DIICOT ügyészei házkutatást tartottak a kábítószer-kereskedők lakásain, ahol további 32 MDMA tablettát, 73 tablettatöredéket, közel kétszáz gramm kannabiszt, a drogok előkészítéséhez használt eszközöket és 2100 lejt találtak.

{A}

Az ügyészek szerint a három fiatal egy bűnszervezet tagja, amely országos és nemzetközi drogkereskedésre szakosodott. A bűnszervezet vezetője több csomagot vett át, amelyek Spanyolországból érkeztek egy nemzetközi fuvarozó cégen keresztül. Később

a vezető és több egyetemi hallgató osztotta szét a drogokat Temes, Mehedinţi, Krassó-Szörény és Arad megyében.

A drogkereskedőket bíróság elé állítják harmincnapos előzetes letartoztatásba helyezési javaslattal.