Újabb három idegenlégióst igazolt a Sepsi OSK

Sánta Imre 2018. január 11., 20:42

Tartja a csapat átalakítására tett ígéretét a labdarúgó 1. Ligában szereplő Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK vezetősége, hiszen egymást követik a gazdag tapasztalattal rendelkező labdarúgók leigazolásáról szóló bejelentések.

Új játékosokat buzdíthat a szentgyörgyiek szurkolótábora. Archív Fotó: Pál Árpád

Miután a téli átigazolási időszakban már csatlakozott a Sepsi OSK keretéhez a spanyol Albert Dalmau Martínez, a fülöp-szigeteki Daisuke Sato, valamint a Kolozsvári CFR-től érkező Yasin Hamed, a háromszéki klubnak további három idegenlégiós játékjogát sikerült megszereznie.

{K1}

Tapasztalt középpályás érkezett az OSK-hoz a portugál Filipe Oliveira személyében, akit a magyar focirajongók leginkább a Videoton FC játékosaként ismerhettek meg. Oliveira 192 mérkőzésen szerepelt a székesfehérváriaknál, és összesen 29 gólt szerzett.

Oliveira neve ismerős lehet az NB1 követőinek, éveken keresztül a Videotont erősítette Fotó: Facebook/Sepsi OSK

A 33 éves portugál középpályás a Braga és a Chelsea utánpótláscsapataiban nevelkedett, hazatérve hazájába, a Maritimo, a Leixoes és a Braga együttesénél futballozott, később pedig az olasz élvonalban a Parma és a Torino csapatát erősítette.

2011-ben igazolt a Videotonhoz, legutóbbi klubja pedig a ciprusi Anorthosis Famagusta volt.

Törökországból tér vissza az 1. Ligába a tizenhétszeres válogatott elefántcsontparti védő, Ousmane Viera, aki a hazai élvonalban előbb a Kolozsvári CFR, majd a Zsilvásárhelyi Pandurii színeit képviselte.

Néhány évvel korábban a Bukaresti Steaua is megróbálta leigazolni, azonban Viera a török Rizespor ajánlatát fogadta el, később pedig az Adanasporhoz igazolt, most pedig a Sepsi OSK-val kötött az idény végéig tartó szerződést.

Viera korábban már megfordult a Kolozsvári CFR-nél is Fotó: Facebook/Sepsi OSK

A 22 éves, nigériai Benjamin Kuku a piros-fehérek támadó sorát fogja erősíteni a tavaszi idényben. Az FC Botoșani együttesétől érkező csatár korábban már szerepelt a Marosvásárhelyi ASA-nál, eddig 41 alkalommal lépett pályára a román élvonalban, és négy találatot jegyzett.

Bokor János, a háromszékiek sportigazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy mindhárom labdarúgóval egyelőre fél évre állapodtak meg,

de nem zárják ki a folytatás lehetőségét sem, amennyiben a piros-fehérek bennmaradnak az 1. Ligában.

Ugyanakkor arról is tájékoztatott, hogy a következő napokban még lesznek érkezők, de megválnak két korábbi játékosuktól: Claudiu Hereával közös megegyezéssel igyekeznek szerződést bontani, Bogdan Miron kapust pedig kölcsönadják.

„Oliveira, Viera és Kuku június 30-ig érvényes szerződést írtak alá, és ha célkitűzésünket megvalósítjuk, azaz nem esünk ki az első osztályból, akkor fennáll a hosszabbítás lehetősége.

Még három-négy játékost mindenképpen igazolni fogunk, és akkor hamarosan összeáll a végleges keretünk is.

Ennek érdekében már folytatunk tárgyalásokat, és reményeink szerint még érkezni fog egy kapus, egy középpályás és egy vagy két csatár” – nyilatkozta Bokor János, az OSK sportigazgatója.

A piros-fehérek január 12-én utaznak a törökországi Antalyába, ahol kéthetes edzőtábor vár Eugen Neagoe tanítványaira. A felkészülés ideje alatt öt edzőmérkőzést is játszanak, eddig négy ellenfél neve ismert: az albán Partizani Tirana, az ukrán FC Olekszandrija, a kazah Kajszar Kizilorda és a lengyel Korona Kielce.