Ha most tervezi meg a nyaralását, és foglal repülőjegyet, akkor nagyon sok pénzt spórolhat

Hajnal Csilla (R) 2018. január 10., 13:57

Bár tavaszias időnk van, mégsem ezért érdemes most a nyaralásra gondolni, hanem azért mert januárban foglalhatunk legolcsóbban repülőjegyet, külföldi szállásokat, függetlenül attól, hogy az év melyik hónapjában szeretnénk utazni.

Érdemes ránézni a repülőtársaságok és a turisztikai irodák ajánlataira. Most nagyon kedvezőek Fotó: Gecse Noémi

Már 16 euróért is foglalhatunk repülőjegyet valamely ismert európai városba, sőt 109 euróért már egy három napos „city breaket”, azaz szállással együtt járó gyors látogatást is megengedhetünk magunknak

– mutat rá a vola.ro utazási portál felmérése.

Idén már többen foglaltak

Az év két legkisebb forgalmú hónapja a repülésben a január és a február. Ilyenkor a légitársaságok megpróbálják becserkészni az utasokat, ami csak úgy lehetséges, ha igazán nagy leárazást hirdetnek.

Az év első két hónapjában lehet tehát a legolcsóbban utazni, de ugyancsak ilyenkor éri meg lefoglalni a nyaralásunkat is.

Az említett utazási portál szakembereinek felméréséből kiderül,

idén már 25 százalékkal többen foglaltak Romániában vakációzást és utazást, mint tavaly ilyenkor.

2017 januárjában legtöbben Londonba, Rómába, Brüsszelbe, Madridba és Milánóba utaztak, a legolcsóbb repülőjegyet pedig a Temesvár-Milánó útvonalra lehetett beszerezni, amelyet 3 euróért (csak odaút) árultak. Az egzotikusabb helyek közül Dubai, Bangkok, Hong Kong, Bali és Szingapúr voltak a legnépszerűbb utazási célpontok. Ezek idén sem változtak,

a legolcsóbb repülőjegyet Bukarest-Brüsszel útvonalon szerezhetjük be, mindössze 16 euróba kerül – reptéri illetékkel együtt, ez ötven százalékkal kerül kevesebbe, ha januárban foglaljuk le.

Bukarest-London útvonalra pedig 20 euróért foglalhatunk repülőutat, ami harminc százalékos kedvezményt jelent a többi hónaphoz képest – derül ki a különböző légitársaságok ajánlatait összesítő utazási portál felméréséből.

Rengeteg kedvezmény

A marosvásárhelyi Thomas Hux utazási iroda szakembere szerint is rengeteg kedvezmény van januárban, amelyet érdemes kihasználni. A hónap végéig akár hatvan százalékos kedvezményben is részesülhetünk, amennyiben most foglaljuk le az utazásainkat.

„Évek óta így működik ez,

főként januárra jellemző az „early booking”, azaz a korai foglalások időszaka, amely partnerektől, szállodáktól, légitársaságoktól függően kínál olcsóbb foglalásokat

– fejtette ki a Vásárhelyi Hírlapnak az utazási iroda munkatársa. 2018 nyarára már több marosvásárhelyi foglalt törökországi, bulgáriai és görögországi utazásokat. Egy két személyes törökországi nyaralásra januárban például 600-700 eurót kell költeni, amely a repülőjegyet és a szállást is magába foglalja.

Inkább külföldi foglalásokra jellemző a nagy árkedvezmény, a hazai szállodákat, utakat januárban sem tudjuk sokkal kedvezőbb áron lefoglalni

– tette hozzá az utazási szakértő. Míg a marosvásárhelyi idősebb korosztály a hosszabb szervezett utakra fizet be, addig a fiatalabb generáció a „city break”, azaz a gyors városlátogatásokat magába foglaló csomag mellett dönt.

A legkedveltebb európai célpontok London, Párizs, Róma és Brüsszel – tudtuk meg az utazási iroda képviselőjétől.

A „city break” csomagok árai is igen kedvezőek ebben az időszakban: a repjegyet és egy három éjszakás 3-4 csillagos szállodai foglalást Rómába már 119 euróért is kaphatunk, ha január 31-éig lefoglaljuk. Athénban és Londonban ugyanezt 129 euróért, Larnacaban 149 euróért kaphatjuk meg – összesíti a vola.ro.