Sato és Hamed Szentgyörgyre igazolt

Székelyhon 2018. január 10., 11:14

Két fiatal játékos érkezését jelentette be a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK az elmúlt napokban. Dániából és a Kolozsvári CFR-től erősített a háromszéki focicsapat.

A fülöp-szigeteki Daisuke Sato és Bokor János, a Sepsi OSK sportigazgatója Fotó: Facebook/Sepsi OSK

Mint arról már beszámoltunk, jelentős változáson esik át a szentgyörgyi együttes kerete a labdarúgó 1. Liga téli szünetében. Többen is távoznak, akiket pótolni kell.

Az év első napjaiban már érkezett is egy új labdarúgó, az FC Barcelonánál nevelkedett Albert Dalmau Martínez. Hétfőn egy másik játékos szerződtetéséről adott hírt a klub.

A 23 éves Daisuke Sato Dániából érkezett, a Szuperliga ötödik helyén álló Horsens csapatától (egy ponttal megelőzi a címvédő és az Európa Ligában is szereplő FC Köbenhavn együttesét).

A fülöp-szigeteki hátvéd profi pályafutását szülőhazájában kezdte el, a Global Cebu csapatánál (2014–2016). Ezután Romániába igazolt, a Jászvásári Polinál húzott le egy szezont (2016–2017), ahol 24 alkalommal lépett pályára. Ősszel került a Horsens együtteséhez, ahol viszont nem jutott sok szerep neki, háromszor kapott lehetőséget.

Sato 2014 áprilisa óta hazája válogatottjának is tagja, Fülöp-szigetek csapatában 31-szer került be a kezdő tizenegybe, és három gólt rúgott.

A balhátvéd másfél évre szóló szerződést írt alá a szentgyörgyi klubbal.

Kedden egy másik labdarúgó leigazolását jelentette be a Sepsi OSK. Yasin Hamed a Kolozsvári CFR-től érkezett. A 18 éves középpályás Nagyszalontán született (édesapja szudáni származású, édesanyja romániai).

Hamed három évre szóló szerződést írt alá a Kovászna megyei együttessel Fotó: Facebook/Sepsi OSK

Fiatal kora ellenére rendelkezik tapasztalattal az 1. Ligában, hiszen játszott már a Marosvásárhelyi ASA és a Zsilvásárhelyi Pandurii mezében is. Tavaly nyáron került a kolozsvári vasutascsapathoz, ahol a kispadon ült, a második számú együttesben viszont focizhatott (a 3. Liga 5-ös csoportjának 9. helyén áll a CFR II.).

Hamed három évre szóló szerződést írt alá a Sepsi OSK-val.