Halálos autóbaleset Kalibáskő közelében

Székelyhon 2018. január 08., 18:11

Két autó ütközött össze a 13A jelzésű országút Csíkszereda és Szentegyháza közötti szakaszán. A baleset következtében egy személy elhunyt, öten pedig megsérültek.

Fotó: Udvarhelyi Közlekedési Info

Egy Volkswagen Passat, valamint egy Peugeot Partner kisteherautó ütközött össze Kalibáskőnél hétfőn késő délután. A személyautó egyik utasa az ütközés következtében életét vesztette.

Fotó: Udvarhelyi Közlekedési Info

A balesethez a csíkszeredai tűzoltóság speciális mentésre szakosodott, illetve a rohammentő-szolgálat egy-egy egysége, valamint a Hargita Megyei Mentőszolgálat négy egysége vonult ki. Két sérültet feszítővágó segítségével kellett kiemelni a roncsok közül – tájékoztatta lapunkat Alina Maria Ciobotariu, a Hargita megyei tűzoltóság szóvivője.

Péter Szilárdtól, a megyei mentőszolgálat igazgatójától megtudtuk, a sérülteket a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba szállították.

Fotó: Székelyhon

A helyszínelés és a mentés idejére információink szerint félsávos útlezárást vezettek be az érintett szakaszon.

Fotó: Pinti Attila

A mentőszolgálat igazgatójának tájékoztatása szerint összesen hat személy utazott a járművekben, és egy idős nő hunyt el a baleset következtében. A legsúlyosabb sérültet medencecsonttöréssel, valamint alsó lábszárcsonttöréssel, egy másikat bal combcsonttöréssel, egy gyereket arc- és koponyasérüléssel, míg az édesanyját fej- és koponyasérüléssel szállították a csíkszeredai kórház sürgősségi betegellátó-osztályára. Egy másik férfi mellkassérüléseket szenvedett.
A rendőrségi jelentés szerint hétfőn délután háromnegyed öt körül a 40 éves, szentegyházi S. A. Csíkszeredából Szentegyházára tartott a 13A országúton, ám áttért az ellentétes irányú sávra, ahol frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő személygépjárművel, amelyet a 66 éves, csíkszeredai B. M. vezetett. Az ütközés következtében a helyszínen életét vesztette utóbbi jármű utasa, a 62 éves, csíkszeredai B. K. Megsérült továbbá a szentegyházi sofőr, illetve a szabályosan közlekedő autó utasai, a csíkszeredai 38 éves B. A., valamint a csíkmindszenti 30 éves N. R. és a hároméves B. A. Az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés és testi sértés címén folytatják a kivizsgálást.

Fotó: Pinti Attila

Fotó: Pinti Attila

Fotó: Pinti Attila

Fotó: Pinti Attila

Fotó: Pinti Attila

{A}