Gyergyói lány a magyar jégkorong-válogatottban

Gergely Imre 2018. január 08., 13:49

Magyarország női korosztályos jégkorong-válogatottja ezen a héten az olaszországi Asiagóban szerepel az ifjúsági divízió 1/A-s világbajnokságon. A keretbe bekerült egy gyergyószentmiklósi lány, Sándor-Székely Katinka is.

Magyar lányok gólöröme. Az olaszországi tornán is sok ilyen pillanatot ünnepelnének Fotó: Facebook/Sándor-Székely Katinka

A 2000-es születésű Katinka az U16-os korosztályig a Gyergyószentmiklósi ISK fiúcsapatában játszott. Ezután Győrbe költözött, mert magyarországi szakemberek is felfigyeltek tehetségére, és ezzel vált lehetővé, hogy magyar színekben szerepelhessen világversenyen.

A több éves munka eredményes, ott játszik ő is a világbajnokságon. Korábban gyergyói hokis lánynak nem volt arra lehetősége, hogy Magyarország válogatottjában játsszon.

Hétfőn már harcba is száll a magyar csapat, a tavalyi ezüstérmes Szlovákiával küzd meg. A mérkőzés 15 órakor kezdődik.

Kedden még nagyobb feladat vár a magyar együttesre, az A csoportból érkező és oda visszavágyó Japánnal méri össze erejét. A szerdai szünnap után a divízió 1/A-ban először szereplő, egyben házigazda Olaszország következik, aztán pedig Ausztria, melyet december 30-án nagy csatában 4–3-ra győztek le Budapesten.

A világbajnokságot azzal a Norvégiával zárják, amely ellen tavaly jól kezdtek, ám végül 5–3-ra kikaptak.

Jégkorong, női U18-as divízió 1/A-s világbajnokság, Asigo, a magyarok mérkőzései:
január 8., hétfő, 15 óra: Magyarország–Szlovákia
január 9., kedd, 18 óra: Magyarország–Japán
január 11., csütörtök, 21.30: Magyarország–Olaszország
január 12., péntek, 18.00: Magyarország–Ausztria
január 14., vasárnap, 14.30 Magyarország–Norvégia.