Átalakulóban a Sepsi OSK játékoskerete

Sánta Imre 2018. január 06., 10:31

Alapos nagytakarítás folyik a hazai labdarúgás élvonalában érdekelt Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-nál. A bajnoki tabella utolsó előtti helyén álló piros-fehérektől több labdarúgó is távozott a téli szünetben, helyükre viszont újak érkeztek.

Diószegi László klubelnök, Eugen Neagoe edző és Kertész Dávid alelnök. Már korábban jelezték, hogy jelentős változások lesznek a téli szünetben. Archív Fotó: Sánta Imre

A háromszéki klub hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy közös megegyezéssel, két játékosukkal is szerződést bontottak, így Răzvan Damian és Ciprian Răduțoiu már nem tartoznak az OSK keretéhez. Korábban már távoztak: Constantin Grecu, Victor Astafei, Dragoș Huiban, Sandu Iovu, Mitra Szilárd és a szenegáli Issa Thiaw, a montenegrói Stefan Nikoliccsal pedig a klub nem hosszabbította meg a nyár folyamán kötött megállapodást.

A jelek szerint Eugen Neagoe vezetőedző előbb a védelmet igyekszik megerősíteni, hiszen a 27 éves horvát védő, Jure Obšivač leigazolása után a klub egy spanyol jobbhátvéd érkezéséről is hírt adott.

A 25 éves, 176 centiméter magas Albert Dalmau Martínez az FC Barcelonánál nevelkedett, de csak a katalánok második csapatában jutott játéklehetőséghez. Karrierje során többnyire spanyol másodosztályú csapatoknál játszott, így megfordult a FC Córdoba és a Hércules Alicante együttesénél, legutóbb pedig az Atletico Levante sorait erősítette. Korosztályos válogatottként tagja volt a spanyol nemzeti csapat U17-es és U19-es keretének.

Bokor János sportigazgató és az új szerzemény, Alberto Dalmau Martínez Fotó: Sepsi OSK

Bokor János, a Sepsi OSK sportigazgatója megkeresésünkre elmondta, hogy Dalmau már meg is érkezett Sepsiszentgyörgyre, de sikerült megállapodni egy fülöp-szigeteki válogatott játékossal, a balhátvéd Daisuke Satoval is, aki a dán AC Horsens együttesétől érkezik, és korábban már megfordult a hazai élvonalban, a Jászvásári Polinál.

„Dalmau már itt van nálunk, és hétfőn csatlakozik hozzánk Sato is. De ezzel nem állunk meg, még legalább öt-hat játékossal szeretnénk kiegészíteni a jelenlegi játékoskeretet.

Hátrányt jelent viszont, hogy nem vagyunk egy nagy múlttal rendelkező klub, és nehéz a labdarúgókat egy kisvárosba csalogatni.

Vannak még kiszemelt játékosok, és bízunk abban, hogy hamarosan összeáll majd a végleges keret” – tette hozzá az OSK sportigazgatója.

Átalakul a csapat, de a cél nem. Továbbra is bent szeretnének maradni az 1. Ligában. Archív Fotó: Pál Árpád

A háromszékiek technikai stábja is kiegészült, hiszen az egykori válogatott hálóőr, Emilian Dolha személyében új kapusedző is érkezett, a labdarúgók erőnléti felkészítését pedig ezentúl Marius Dima végzi.

A Sepsi OSK egyébként január 12–26. között kéthetes edzőtáborba vonul a törökországi Antalyába, ahol öt felkészülési mérkőzést is játszanak.

Eddig három ellenfél neve ismert: az albán Partizani Tirana, az ukrán FC Olekszandrija és a kazah Kajszar Kizilorda. A piros-fehérek első hivatalos mérkőzésüket a tavaszi idényben a Temesvári Poli ellen játsszák február elején.

{S1}