Kisteherautóval hajtott a gyalogosok közé a részeg kiskorú

Székelyhon 2018. január 06., 10:06

Kiskorú az a sofőr, aki péntek este gyalogosok közé hajtva három balesetet okozott a 17-es számú országúton Beszterce-Naszód megyében. A gyalogosok súlyos sérüléseket szenvedtek, az autó vezetője pedig alkoholkómában, fejsérülésekkel került kórházba.

Illusztráció Fotó: Mihály Csaba

A 16 éves fiú, miután alkoholt fogyasztott, este nyolc óra után egy kisteherautó kormánykereke mögé ülve

elgázolt öt, 10 és 16 év közötti lányt és egy 36 éves nőt.

A sofőr előbb két kiskorút gázolt el az út szélén Turjágón, majd további két balesetet okozott Marosborgón: előbb három, majd egy útszéli gyalogost ütött el. A sérülteket a besztercei sürgősségi kórházban ápolják, éppen úgy, mint a vétkes gépkocsivezetőt, aki szintén megsérült a balesetsorozatban – alkoholkómás állapotban, fejsérülésekkel került az egészségügyi intézménybe.

A kórház szóvivője szerint egy 16 és egy 14 éves lány kómában van, egy tízéves lányt pedig súlyos fejsérülésekkel kezelnek. Egy 11 éves kiskorút szintén súlyos hasi sérülésekkel szállítottak kórházba. A 36 éves nőt medencecsonttöréssel kezelik.

A balesetet okozó fiú és az áldozatok hozzátartozói értetlenül állnak a történtek előtt.

Egy 16 éves lány meghalt, két személy nagyon súlyos állapotban van a 16 éves fiú által okozott Beszterce-Naszód megyei láncbaleset áldozatai közül – derült ki szombat délután. A 16 éves lányt a balesetet követően súlyos állapotban szállították kórházba, azonnal megműtötték, de életét nem tudták megmenteni. Két további személy nagyon súlyos állapotban van, egy harmadikat Kolozsvárra szállítottak – mondta el Mihaela Mastan, a besztercei sürgősségi kórház szóvivője. Egy 14 éves lány kómában fekszik, egy 11 éves kislány pedig súlyos belső sérüléseket szenvedett, egy másik 11 éves lányt a kolozsvári gyermekklinikára szállítottak. Egy 10 éves lány és egy 36 éves nő többrendbeli csonttörést szenvedett, de állapotuk stabil.

Az elhunyt lány abban a csoportban volt, amelyet az alkoholos kómában lévő fiatal Turjágón gázolt el. Ugyanitt sérült meg a 36 éves nő is. A gépkocsivezető továbbhajtott, majd Marosborgón egy 10 és két 11 éves lányt is elgázolt. A 16 éves fiú ezt követően sem állt meg, hanem továbbment, és elgázolt egy 14 éves lányt, aki az utca szélén sétált. A sofőrt Marosborgó határában állították meg a rendőrök.

A fiúnak semmilyen gépkocsivezetői engedélye nincs, az általa vezetett kisteherautó iratai lejártak. A fiatal rendőri őrizet mellett kórházban van, szombaton valószínűleg előzetes letartóztatásba helyezik – tájékoztat a rendőrség közleménye.