Embernek futott a medve, kórházban az áldozat

Székelyhon 2018. január 02., 19:43

Az év utolsó napján támadt emberre egy medve a csíkszentimrei Büdösfürdőben. Az áldozatot a csíkszeredai kórházba kellett vinni, műtéti beavatkozásra volt szükség. Látogatóinak kedden délután mesélt a támadásról.

A kórházban mesélt a történtekről a medvetámadás áldozata Fotó: HMT-sajtószolgálat

A negyvenéves gazda, aki egész életében állattartással foglalkozott, és jelenleg 400 juhot tart, épp a Medve-patakánál haladt el, amikor arra lett figyelmes, hogy a kutyák nagyon ugatnak. A sűrű bokorból hirtelen egy jól megtermett medve futott neki, aminek következtében elesett és beütötte a fejét – adja hírül a Hargita megyei önkormányzat sajtószolgálata, hozzátéve,

a kutyák jó szolgálatot teljesítettek, sikerült elhajtaniuk a nagyvadat.

A károsultat a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba kellett vinni, ahol kiderült, hogy műtéti beavatkozásra van szükség.

Nyom nyomot ér, nem igaz, hogy a medve átalussza a telet.

„Ilyenkor kokojzakórót, hecsedlit eszik, és az emberlakta vidékre is bemerészkedik élelemszerzés céljából. Kétbocsos medvének is láttam mostanság a nyomát” – idézi a sajtószolgálat közleménye az állattartó gazdát, aki kedden délután, a kórházban mesélt a történtekről.

{A}

Elmondta, egész életét az állattartásba fektette, így a nehézségek és veszélyek ellenére is folytatnia kell. „Adjam el őket száz lejért? És menjek el külföldre dolgozni?!” – így a gazda, akinek kórházi tartózkodása idején, a fia látja el az állatokat.

Mint az áldozat elárulta, részt vett a július 5-i bukaresti tüntetésen, amikor közel hatszáz fős küldöttség ment a fővárosba, a környezetvédelmi minisztérium épülete elé, felhívni a figyelmet a székelyföldi medveproblémára.