Koncertekkel zárják az évet Marosvásárhelyen

Simon Virág 2017. december 29., 13:29

Az évváltásra készülve zárva lesznek a közhivatalok, nem lesz ócskapiac, kevesebb autóbusz közlekedik. Csak a marosvásárhelyi állatkert működik a megszokott téli program szerint január elsején is.

Az év utolsó napján rövidített programmal működik a korcsolyapálya Fotó: Haáz Vince

Pénteken a helyi közszállítási vállalat járművei, de a távolságiak is ünnepi program szerint közlekednek, vagyis a városban mindenképp számítani kell arra, hogy többet kell a buszmegállókban várakozni.

Szombaton a megszokott program szerint lehet korcsolyázni a Ligetben levő szabadtéri pályákon, de az év utolsó napján, vasárnap már rövidített program szerint, az utolsó, másfél órás turnus 14 órakor kezdődik. Január elsején nem fogadják a szabadtéri sportok kedvelőit, de január 2-ától a megszokott program szerint lehet korcsolyázni.

A városháza által fenntartott Művész moziban december 31-én 16.30 órakor kezdődik az utolsó vetítés, hétfőn zárva lesz, január 2-án, kedden már minden visszaáll a régi kerékvágásban, s minden teremben a kifüggesztett program szerint vetítenek.

A marosvásárhelyi Mircea Birău uszoda december 30-án, szombaton 14 óráig lesz nyitva, 31-én, vasárnap és január elsején pedig zárva tart. Jó hír a szabadtéri programok kedvelőinek, hogy a marosvásárhelyi állatkert a megszokott program szerint tart nyitva év végén és év elején is, vagyis szombaton-vasárnap, de január elsején hétfőn is 9–16 óra között tart nyitva a pénztár, és az utolsó látogatókat 17 órakor tessékelik ki a kapun.

Az év utolsó napján, vasárnap nem lesz ócskapiac. De lesz utcai szilveszterezés, amelyet a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal szervez. Azokat, akik Vásárhely főterén szeretnék köszöneti az újévet 22.30 órára várják a Kultúrpalota szomszédságába felállított színpad elé. Koncertezik a bukaresti Jukebox, Giulia és a debreceni Kerozin. Éjfélkor az egybegyűlteket köszönteni szokta a város polgármestere, majd tűzijáték lesz.