Élelmiszercsomagok székelyföldi családoknak karácsonyra az NSKI-től

Fülöp-Székely Botond 2017. december 20., 18:43

Élelmiszerekből összeállított csomagokkal igyekezett segíteni a rászoruló családoknak a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI), amely különböző civil szervezeteket és intézményeket keresett meg a felajánlások eljuttatásáért. Udvarhely mellett több más településen is adományoztak.

Fotó: Barabás Ákos

Összesen ötszáz élelmiszercsomagot osztott ki Székelyföldön a rászoruló családoknak a Nemzetstratégiai Kutatóintézet – tájékoztatott Szász Jenő, az intézet elnöke, megjegyezve, hogy ugyanennyit adományoztak Kárpátalján is.

„A csomagokat úgy állítottuk össze, hogy az ünnepre készülődő édesanyák dolgát is megkönnyítsük, illetve a gyerekeknek is jusson szaloncukor és más édesség. A cél az volt, hogy az adventi időszakban érdemi segítséget nyújthassunk a családoknak” – fogalmazott. Hozzátette, az adományozási akcióban a CBA üzletlánc volt az NSKI partnere.

{A}

A beszélgetésnél jelen volt a fogyatékkal élőket támogató Soha ne add fel! Egyesület elnöke, Lőrincz Géza is, aki elmondta, mindig jól jön a segítség, hiszen évről évre többen mennek el foglalkozásaikra, akik örülnek az adományoknak. „Én csak szerényen megköszönni tudom a felajánlásokat, hiszen nagyon várják már a hozzánk járó fogyatékkal élő személyek” – zárta a beszélgetést.

Fotó: Barabás Ákos

Csillogó szemű diákok várták a csomagokat a Tompa László Általános Iskolában. Szász Jenő kijelentette, időnként mindenkinek szüksége van a támogatásra, ezt szolgálja akciójuk is. Hangsúlyozta, nagyon fontos a keresztény hit gyakorlása, és tudni kell, hogy Jézus születésének hírét is az angyalok közölték, innen a napjainkban angyaljárás néven ismert szokás. Libik Győző, a tanintézet igazgatója elmondta, náluk nemcsak a rászorulók részesültek az adományokból, de az elosztáskor az is szempont volt, hogy jó tanulókról is legyen szó.

Egyesületeknek, intézményeknek

Az NSKI egyebek mellett a marosvásárhelyi Szent Erzsébet Egyesületnek, a csinódi iskolának, illetve a szentegyházi Szent Gellért Alapítványnak juttatta el az adományokat. Székelyudvarhelyen a nyugdíjasok, a nagycsaládosok, a Tompa László Általános Iskola diákjai, valamint a Soha ne add fel! Egyesület és a Szent Ferenc Egyesület részesült a felajánlásokból.