Cannes-i filmeket vetítenek a Csíki Moziban

Székelyhon 2017. december 07., 16:52

Ebben a hónapban színes, izgalmas vetítés-sorozattal várja a filmrajongókat a Csíki Mozi – adta hírül sajtóközleményben a csíkszeredai Városháza. Tájékoztatásuk szerint december 10-től az idei cannes-i fesztivál filmjeiből láthat válogatást a közönség.

Különleges filmeket láthat az elkövetkezőkben a csíki közönség. Archív Fotó: Kelemen Kinga/Filmszereda

A Festival de Cannes a világ legismertebb és legnagyobb presztízsértékkel bíró filmfesztiválja,

nagy örömünkre szolgál, hogy Csíkszeredában is bemutathatjuk az idei versenyprogram nagyjátékfilmeinek színe-javát

− fogalmaznak a közleményben.

A vetítéssorozatot a Jólét (Good Time) című amerikai film indítja. Az alkotás egy testvérpár társadalmi kirekesztettségéről szól, kalandjaikat december 10-én, vasárnap 17.45-től láthatják az érdeklődők.

Ugyancsak december 10-én mutatják be 20 órától A négyzet (The Square) című filmet. A Ruben Östlund által rendezett produkció a legjobb filmért járó Arany Pálma-díjat nyerte el 2017-ben. A film egy identitásában megrendülő, negyvenes családapáról szól, aki egy utcai rablásba keveredik.

Jövő héten további öt alkotást tekinthetnek meg a filmkedvelők,

vetítik a Jupiter holdja, a Szelíd teremtés, a Paterson, a A Man of Integrity, továbbá a 120 dobbanás percenként című filmeket.

A délutáni vetítésekre a teljes árú jegy 15 lejbe kerül, a diákok, egyetemisták (26 év alatt), nyugdíjasok (60 év fölött) és a fogyatékkal élők 12 lejért válthatnak jegyet. Az esti vetítésekre a jegyek ára egységesen 20 lej. Jegyek a Csíki Játékszín előterében kialakított jegypénztárban válthatók hétköznapokon 16 és 19 óra között, hétvégén 16 és 20 óra között, valamint online a bilete.ro felületen.