Szentgyörgyön zárja a szezont az FK Székelyudvarhely

Zátyi Tibor 2017. december 07., 14:43

Utolsó idei mérkőzésére készül a Futsal Klub Székelyudvarhely, a teremlabdarúgó 1. Liga 14. fordulójában a Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsal vendége lesz, a mérkőzést pénteken este 6 órakor rendezik. Hazai pályán zárja a szezont a Csíkszeredai Imperial Wet.

Az odavágón hat góllal nyertek az udvarhelyiek. Archív Fotó: Pál Árpád

Ez lesz az FK utolsó idei mérkőzése, és amennyiben nagy esélyesként megnyeri a találkozót, átmenetileg öt ponttal fogja vezetni a bajnokságot. A 13. fordulóból több mérkőzést elnapoltak, továbbá még nem hozták nyilvánosságra az ételmérgezés miatt meg nem rendezett Temesvári Informatica–Galaci United találkozóval kapcsolatos döntést sem.

Régebb hatalmas harcot hozott a Sepsi Futsal és az FK találkozása, ez mára már csak emlék maradt, hiszen a háromszéki együttes anyagilag nagyon rossz helyzetben van, és minden eddigi mérkőzését elveszítette.

Az előző szezonban is gyengélkedő csapat legutóbb 2016 novemberében hagyta el hivatalos mérkőzésen győztesen a játékteret, azóta lejátszott huszonkét bajnokiján mind vereséget szenvedett. Jelenleg utolsó előtti a Sepsi Futsal (azért nem sereghajtó, mert nyolc ponttal megbüntették a Marosvásárhelyi City’ust).

Az FK vezeti két ponttal a ranglistát, ám a második Dévánál egy, míg a harmadik Temesvárnál két mérkőzéssel játszott többet. Októberben az udvarhelyi gárda hazai pályán 9–3-ra győzte le a háromszéki ellenfelét.

„Jobb a játékosállományunk, így természetesen mi vagyunk a három pont esélyesei, szeretnénk győztes meccsel zárni az évet. Ha ez sikerül, akkor összességében elmondhatjuk, hogy 2017–18-as bajnokságban jó teljesítettünk. Mánya Szabolcs piros lapos kiállítása miatt ezt a mérkőzést is kihagyja, míg Miklós Tamásnak lejárt az egy fordulós eltiltása.

Sajnos ez már nem lesz olyan igazi székely rangadó, ami pár évvel ezelőtt volt. A hazaiak mindig presztízsharcot csinálnak belőle, így izgalmas mérkőzésre számítok.

Majd várjuk a tavaszt, ami kifejezetten nehéz lesz számunkra, hiszen jön hozzánk Déva és Galac, illetve megyünk Csíkszeredába és Călărași-ba” – összegzett Jakab Zoltán, az FK edzője.

A háromszékieknek idén még lesz egy meccsük, december 14-én, csütörtökön a Resicabányai Muncitorul otthonába látogatnak a 13. fordulóból elhalasztott találkozóra.

A pénteki mérkőzést a Futsal Romania Facebook- és a YouTube-csatornája élőben közvetíti.

A Dunărea Călărași csapatát fogadja vasárnap este a Csíkszeredai Imperial Wet. Szőcs Lorándék visszavághatnak az odavágón elszenvedett 5–3-as vereségért.

Rossz körülmények között játszotta le az első meccset a csíki és a călărași-i együttes, beázott a tető és vizes volt a padló is. Archív Fotó: Facebook/Dunărea Călărași - Futsal

Kicsivel pihentebbek lehetnek a Duna-partiak, ugyanis a múlt fordulóban nem játszották le a Dévai Autobergamo elleni meccsüket (a román válogatott szereplése miatt december 14-ére halasztották). A csíkiaknak is ez lesz idén az utolsó meccsük.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 14. forduló:
Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsal–Futsal Klub Székelyudvarhely (péntek, 18 óra)
Dévai Autobergamo–Resicabányai Muncitorul (szombat, 18)
Csíkszeredai Imperial Wet–Dunărea Călărași (vasárnap, 18)
Jászvásári Poli–Galaci United (hétfő, 17)
Marosvásárhelyi City’us–Temesvári Informatica (kedd, 18.30).

A 13. fordulóból elnapolt meccs:
Temesvári Informatica–Jászvásári Poli (csütörtök, 17.30)
Resicabányai Muncitorul–Sepsiszentgyörgyi Sepsi Futsal (december 14., 16)
Dunărea Călărași–Dévai Autobergamo (december 14., 18).

{S1}