Góbé Kupa nyolcadszor

Zátyi Tibor 2017. december 07., 13:29

A hét végén nyolcadik alkalommal rendezi meg a Székelyudvarhelyi FC és a Merkúr Áruház a labdarúgó Góbé Kupát Székelyudvarhelyen. A szombaton és vasárnap több helyszínen megrendezendő ifjúsági tornán öt korosztályban (2007–2011) játszanak a fiatalok.

Több helyszínen rendezik meg a mérkőzéseket. Archív Fotó: Lukácsi Lehel

Évről évre folyamatosan fejlődik és erősödik a legkisebb labdarúgóknak rendezett Góbé Kupa, idén közel ötvencsapatos lesz a mezőny. Ez a megmérettetés elsősorban az erdélyi labdarúgó gyerekeket gyűjti össze és teszi számukra Mikulás ajándékává az év egyik legnagyobb csapattalálkozóját.

A csoportmérkőzések szombaton délelőtt tíz órakor kezdődnek és késő estig tartanak, majd vasárnap rendezik a helyosztókat és a díjátadót, utóbbi délután fél négytől lesz a Rákóczi Sportcentrumban.

A 2011-eseken kívül, ahol kilencen küzdenek a trófeáért, a többi korosztályban nyolc csapat száll harcba. A szervezők mindenhol két csoportot alakítottak ki, majd az együttesek a helyezések függvényében játszanak a végső pozíciókért.

A legnagyobbak a Rákóczi Sportcentrum 1-es pályáján fognak játszani, a 2008-as mezőny a Bányai János Szakközépiskola sporttermében, a 2009-esek a városi sportcsarnokban, a 2010-esek ugyancsak a Bányaiban, míg a legkisebbek, a 2011-esek a Rákóczi Sportcentrum 2-es pályáján.