Gyermekek sakkoztak Alfaluban

Gergely Imre 2017. december 07., 12:44

Megyeközi ifjúsági sakkversenyt szervezett az Alfalvi Fiatalokért Egyesület a hét végén a gyergyóalfalvi Sövér Elek Szakközépiskola dísztermében.

Negyvenhárom gyerkőc sakkozott az alfalvi iskolában lebonyolított versenyen Fotó: Kiss Arnold

A hétfordulós svájci rendszerben, 15–15 perces gondolkodási idővel zajló megmérettetésre 43 gyerek nevezett be Hargita és Maros megye iskoláiból. Köllő Sándor iskolaigazgató nyitotta meg a versenyt, melynek célja volt a sakkozás népszerűsítése, a sportbarátok kapcsolatrendszerének erősítése és az egészséges versenyhelyzet megteremtése.

Mindez a Mikulás-járás hajnalán, épp ezért a szervezők igyekeztek minél több trófeát kiosztani és minden versenyzőnek ajándékcsomagot biztosítani.

Izgalmas játszmák zajlottak, meglepetésekkel, így az utolsó, hetedik forduló előtt is még négy játékosnak esélye volt a bajnoki cím megszerzésére, ugyanakkor érdekesség, hogy az első három asztalnál játszó hat versenyző közül négyen lányok voltak.

A díjazás előtt, a szervező Kiss Arnold elismerő okleveleket nyújtott át a marosvásárhelyi Gál Imola Katalin és Barátosi József Gábor, a székelyudvarhelyi Balázs István, valamint a csíkszeredai Szebeni Pál edzők számára, ezáltal is megköszönve a sakkoktatás terén kifejtett tevékenységűket és a partnerségi kapcsolatok kialakulását.

Az első helyezettek. U8-as korosztály: Enachi Lorena. U10: Ciocan Ariana, aki a bajnokság győztese is 6,5 ponttal. U12: Enachi Alisa. Mindhárman a marosvásárhelyi sportiskola játékosai.

A helyi versenyzők közül Kiss Hanna, illetve Mihálydeák Máté voltak a legjobbak. A díjakat az fiatal alfalvi humorista, a helyi iskola egykori tanulója, György Botond adta át – tájékoztatott Kiss Arnold. A szervezők köszönik a támogatók hozzájárulását a verseny megszervezéséhez.