Megnyílt az ünnepi vásár, elindult a Mikulásbusz

Simon Virág 2017. december 07., 12:15

Mikulásbusszal is utazhatunk Marosvásárhely utcáin, és esténként a karácsonyi díszvilágítást is megcsodálhatjuk.

Készül a kézműves vásár a Vár előtti sétányon Fotó: Haáz Vince

Szerda este felkapcsolták a fényeket és hivatalosan megnyitották a főtéren levő bódékat. A Mikulásbusz is berobogott a központba, s az első utasok kis édességeket is kaptak. A piros sapkás sofőr karácsonyig szállítja a város különböző útvonalain az utasokat, a menetrendjét a transportlocal.ro oldalon lehet figyelemmel követni, vagy érdeklődni lehet róla a 0733090610-as telefonszámon (ez a vegyipari kombinátnál levő diszpécserszolgálat elérhetősége).

Csütörtökön 17 órakor hivatalosan is megnyitják a Ligetben a szabadtéri korcsolyapályákat. Az ünnepi alkalmon jégtánc- és jégkorong-bemutató lesz. A korcsolyapályák csütörtökön este ingyen használhatók, utána a tavalyi árakon lehet siklani a jégen, a kifüggesztett program szerint.

A Vár előtti sétányon is megnyílt a városháza által szervezett karácsonyi vásár, ahol kézzel készült díszeket, házi finomságokat lehet vásárolni, s meleg bort és forró teát is lehet szürcsölgetni miközben egy jót sétálunk a hóval borított várudvaron. Az árusok karácsonyig várják az érdeklődőket, vásárlókat.