Szórakoztató és tartalmas darabbal készül a Csíki Játékszín

R. Kiss Edit 2017. december 07., 11:44

Jellemző emberi helyzetek, bonyolult szerelmi história, zenés és szórakoztató, de tartalmas darab − jellemezték a Csíki Játékszín következő előadását az önkormányzati színház vezetői és az alkotók.

Fotó: Gecse Noémi

Pierre Barillet – Jean-Pierre Grédy szerzőtársak vígjátékát, A kaktusz virágát mutatja be nemsokára a Csíki Játékszín. A darab zenés változatát játsszák, élőzenés kísérettel.

A párizsi sztárfogorvos és szájsebész, Julien, nők sokaságát bolondítja magába. Hogy ne kelljen lehorgonyoznia egyik kalandja mellett sem, gyűrűt húz és háromgyermekes családapaként mutatkozik be a hölgyeknek. Így találkozik a húsz évvel fiatalabb Antoniával, akinek kész lenne megkérni a kezét is, de ahhoz előbb el kell válnia a kitalált feleségétől. A lelkiismeretes Antonia ragaszkodik hozzá, hogy találkozzon Julien nejével a válás előtt. Végső elkeseredésében Julien a tíz éve mellette dolgozó asszisztenséhez, a kaktusznak gúnyolt Stéphanie Vigneau kisasszonyhoz fordul segítségért – közölte ízelítőként a színdarab történetéről közleményében a színház. Amint a premiert beharangozó szerdai sajtótájékoztatón Parászka Miklós színházigazgató összegezte, bonyolult szerelmi história ez, jellemző emberi helyzetekkel, a darab pedig egyszerre szórakoztató és tartalmas.

Fotó: Gecse Noémi

A Csíki Játékszín által szilveszterre rendszerint műsorra tűzött szórakoztató műfaji darabok erősítették a színházba járási szokásokat, ezek a színházba járási szokások pedig jelentősen erősödtek a térségben az utóbbi években – fejtette ki a Csíki Játékszín vezetője. Azt mondta, örül, ha a szilveszteri műsorokon új arcokat lát, hisz ezeknek az embereknek is elkezdődik a kötődése a színházhoz.

A Csíki Játékszín vezetője kiemelte, új darabjuk Bene Zoltán kiváló hangszerelésében kerül színpadra. A rendező Kányádi Szilárd, akit eddig színészként ismert meg a közönség és aki a rendezői szakot is elvégezte, most pedig új „szerepben" mutatkozik be. A vígjáték női főszerepében Dálnoky Csillát láthatja a közönség, aki pár év kihagyás után tér vissza a színpadra. A férfi főszerepet Kozma Attila játssza. Amint Kányádi Szilárd rendező elmondta, a darab hús-vér karakterei által is közelebb érezheti majd a közönség magát a történethez.

Decemberben két előadás

A Csíki Játékszín december 15-én mutatja be a zenés vígjátékot, A kaktusz virága premierjére a Bánk bán bérlet érvényes, jegyek a fennmaradó helyek függvényében vásárolhatók. Az előadás bérletszünetben december 30-án, a színház évbúcsúztató rendezvényének alkalmával is megtekinthető.