Hosszabbítás után gyergyói siker a hokirangadón

Székelyhon 2017. december 06., 22:17

Inkább küzdelmes, mint magas színvonalú mérkőzésen nyert a Gyergyószentmiklósi Progym a Csíkszeredai Sportklub vendéglátójaként.

Fotó: Gecse Noémi

Telt ház előtt csapott össze szerdán este a két székelyföldi hokicsapat a román jégkorongbajnokság alapszakaszában. Szinte végig kiegyenlített volt a játék, a rendes játékidő 3–3-as döntetlenje teljesen reálisan tükrözte az eredményt. Az első harmadban inkább a Progym felé dőlt a mérleg, és Barabás már az 5. percben megszerezte a vezetést a piros-fehéreknek.

{P24}

Növelhette volna előnyét a házigazda, de kimaradtak a helyzetei. Ellenben a másik oldalon a harmad végén Moldován és a kék-fehérek újonnan érkezett orosz légiósa, Golovinov góljaival másfél perc alatt fordított a Sportklub.

A második harmadban Moldován emberelőnyös találatával már két góllal vezettek a vendégek, sőt lehetett volna három is a különbség, de Fabus kihagyott egy büntetőlövést.

A kétgólos előny nem sokat jelent a jégkorongban, ez bebizonyosodott, mikor Novak kétszer is mattolta Ruczujt, és ezzel kiegyenlített a Progym. Az utolsó húsz percben mindkét kapus megőrizte érintetlenül a ketrecét.

{P28}

A viszonylag kevés gólra magyarázat, hogy mindkét csapat nagyon rosszul teljesített emberelőnyben: a Sportklub egyet használt ki, a Progym pedig egyet sem, miközben a vendégektől hétszer, a házgazdáktól nyolcszor állítottak ki játékost két percre.

A hatvan perc lejártával 3–3 állt az eredményjelzőn, a hosszabbítás sem hozott döntést, jöhettek a büntetők. 7–7 rávezetés után dőlt el a párharc.

A Progym kapujában Szakács remekül hárította a rávezetéseket, ahogy a meccs folyamán is nagyszerűen védett, a Sportklub edzője azonban két bekapott büntető után lecserélte Ruczujt, Onodi pedig a hetedik körig verhetetlen volt.

A gyergyóiaknál Novak és Kaszkov, a csíkiaknál Taratuhin és Fabus talált be, majd a mindent eldöntő kísérletet Kaszkov értékesítette.

A Progym így ebben az idényben először diadalmaskodott a Sportklubbal szemben. Négy meccsen a Sportklub rendes játékidőben, egyen hosszabbításban nyert. A két székely csapat idén a bajnokság alapszakaszában már nem találkozik többször.

{P16}

A Progym számára most hosszabb szünet következik, legközelebb a december 20–23. között Galacon megrendezendő Románia Kupában játszanak a gyergyóiak. A Sportklub viszont pénteken és szombaton is játszik az Erste Ligában (hazai pályán fogadja a DVTK Jegesmedvéket és a MAC Budapestet), hétfőn és kedden pedig a román bajnokságban (a Steauával).

Jégkorong, román bajnokság, alapszakasz:
Gyergyószentmiklósi Progym–Csíkszeredai Sportklub 4–3 (1–2, 2–1, 0–0 0–0),
gólszerzők: Barabás László (5. perc), Vaclav Novak (35., 38.), és Danil Kaszkov (győztes büntető), illetve Moldován Ervin (18, 34.), és Alexander Golovinov (19.).
Kapura lövések: 29, illetve 34.
Büntetőpercek: 14, illetve 16.

A bajnokság állása:
1. Csíkszeredai Sportklub 56 pont (21 mérkőzés)
2. Gyergyószentmiklósi Progym 39 (21)
3. Galaci Dunărea 26 (19)
4. Brassói Corona 20 (12)
5. Bukaresti Steaua 24 (17)
6. Sportul Studenţesc 0 (20).