Visszavágott a CSM, búcsúztatta az udvarhelyi csapatot

Zátyi Tibor 2017. december 06., 20:02

Törlesztett a Bukaresti CSM a bajnokin elszenvedett vereségért, és végig vezetve simán kiejtette a Székelyudvarhelyi KC-t a férfi kézilabda Román Kupa nyolcaddöntőjéből.

Vilovszkiék nem tudták megismételni a novemberben elért sikert a CSM ellen. Archív Fotó: Barabás Ákos

Rosszul kezdődött a szerda esti mérkőzés a KC-nak, az első támadásait nem tudta dobással befejezni, ezt pedig a csapat két korábbi játékosa, Szász András és Chike Onyejekwe rögtön büntette.

A folytatásban sem javult a támadójáték, így a negyedik perc végén, 4–0-s hátrányban időt kellett kérnie Dragan Djukicnak, a KC edzőjének. A gólcsendet Vilovszki törte meg, a hazaiak lendületét azonban semmi sem, szinte minden támadásukat gólra váltották, a 8. percben már 6–1-re vezettek.

A CSM emberhátrányban is könnyen betalált, míg a KC nagyon nehezen találta meg az utat a bukaresti kapuba.

A fővárosiak viszont nagyon könnyen lőtték a gólokat, a 12. percben már 9–3-ra vezettek. A vendégeknél rengeteg volt a csere, Djukic próbálta megtalálni a legjobb összeállítást.

Da Rosa állt be a kapuba, irányítónak Balázs érkezett, a csapat pedig kezdte lefaragni hátrányát, a 19. percben Vilovszki és Szadovij góljaival kettőre jött vissza (12–10), ekkor Vlad Caba, a CSM edzője rögtön időt kért.

A két-három gólos különbség egy ideig állandósult, a félidő végén előbb Vilovszki, majd Szadovij kapott két percet, így a szünetben 19–15 állt az eredményjelzőn.

Da Rosa a második játékrészben is több bravúrt bemutatott, ám támadásban sokszor elveszítette a labdát a KC (néhol jogtalanul), így a CSM ismét ellépett öttel (35. perc: 21–16).

Mindkét fél sok hibával játszott, a vendégek továbbra is több kecsegtető lehetőséget kihagytak. A 39. percben előbb Kovacevicnek, majd Djukicnak mutattak fel két percet a játékvezetők, viszont a CSM nem tudta kihasználni a kettős emberelőnyt.

Nem sokkal később megsérült Dragas jobb térde, a balátlövő többet már nem tudott csapata hasznára lenni.

A hazaiak magabiztosan tartották 4–5 gólos előnyüket, főleg hogy az udvarhelyiek továbbra is bosszantó hibákat követtek el támadásban. A CSM ellépett héttel, így a hajrára nem maradt semmi izgulnivaló, a fővárosi csapat visszavágott a bajnokságban elszenvedett vereségért, 35–28-ra győzött.

A Székelyudvarhelyi KC legutóbb a 2015-ös kiírásban jutott be a Final Fourba, ott pedig harmadikként zárt. Az elmúlt két esztendőben a negyeddöntőben esett ki.

Férfi kézilabda Román Kupa, nyolcaddöntő:
Bukaresti CSM–Székelyudvarhelyi KC 35–28 (19–15),
gólszerzők: Szadovij, Ghiță 5–5, Vilovszki 4, Baranau, Tálas 3–3, Balázs, Mihalcea, Kuzmanoszki 2–2, Kovacevic, Dragas 1–1.
Hétméteresek: 3/3, illetve 2/1.
Kiállítások: 8, illetve 12 perc.
SZKC: Szaldacenka – Kovacevic, Dragas, Kuzmanoszki, Vilovszki, Krivokapic, Baranau. Játszott még: Da Rosa – Szőke, Szadovij, Tálas, Ghiță, Balázs, Mihalcea.

További mérkőzések:
Temesvári Poli–CSU Suceava 39–30 (21–14)
Tordai Potaissa–CSM Focșani 31–29 (19–13)
Konstancai Dél-Dobrudzsa KC–Jászvásári Poli CSM 34–17 (18–6)
Bákói Știința (másodosztályos)–Dunărea Călărași (szerda, 19 óra).

csütörtökön:
Nagybányai Minaur–Bukaresti Dinamo (17.15, Digi Sport 2, Telekom Sport 2)
HC Vaslui–Bukaresti Steaua (18)
Nagyváradi VSK (másodosztályos)–Fogarasi VSK (18).