A személyzet tévedése miatt ivott ablaktisztítót víz helyett egy kétéves kisgyerek a bálványosi szállodában

Bíró Blanka 2017. december 06., 19:11

A személyzet tévedése miatt ablaktisztítószert fogyasztott a bálványosi szállodában egy kétéves kisgyerek. A baba állapota nem súlyos, a hotelt megbírságolták, és nyomozás indult az ügyben.

A gyereket kórházba vitték, szervezetében szerencsére nem okozott kárt az ablaktisztító folyadék lenyelése. Illusztráció Fotó: Sándor Csilla

Víz helyett ablakmosóval feloldott tejport fogyasztott egy kisbaba Kovászna megyében, a bálványosi négycsillagos szállodában, miután

a családnak kiadott szobában található kis hűtőszekrénybe tévedésből ásványvizes palackban tárolt tisztítószer került.

Nagy baj szerencsére nem történt: Antal Álmos, a sepsiszentgyörgyi megyei kórház orvos igazgatója lapunknak arról számolt be, hogy a kisgyerek, aki mintegy félórát töltött az egészségügyi intézményben, általános állapota megfelelő volt. A kivizsgálás után a szülők saját felelősségre Bukarestbe, egy lakóhelyükhöz közeli kórházba vitték a kicsit. Antal rámutatott:

fel voltak készülve a legrosszabbra, hiszen például a fagyálló folyadék rendkívül mérgező, veseelégtelenséget okozhat, szerencsére azonban a helyzet nem volt ilyen súlyos.

Nem volt szükség helikopterre a gyermek szállításához, és a kórház ugyan felajánlott egy mentőautót, a szülők úgy döntöttek, saját gépkocsijukkal utaznak Bukarestbe. A főorvos úgy tudja, a maró folyadék felsértette a kisgyerek nyálkahártyáját, azóta is kezelés alatt áll. Antal Álmos hangsúlyozta:

a legfőbb tanulság, hogy minden vegyszert nagy körültekintéssel kell tárolni, nemcsak a vendéglátó-ipari egységekben, hanem otthon is, hiszen súlyos baleseteket okozhatnak.

Az ügyben a rendőrség egyelőre ismeretlen tettes ellen indított eljárást gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával, a fogyasztóvédelmi hatóság pedig 20 ezer lejes bírságot rótt ki a létesítményre. Az eddigi nyomozásból az derült ki, hogy a szálloda tízliteres kiszerelésben vásárolta meg az ablaktisztítót, majd a takarítószemélyzet munkájának megkönnyítése érdekében a szert áttöltötték félliteres műanyag palackokba.

A szoba hűtőjének feltöltésével megbízott szobalány összecserélte a palackokat, tévedésből víz helyett a színtelen folyadékkal megtöltöttet tette be, a december elsején a hotelben tartózkodott szülők pedig ezzel oldották fel a kisgyereknek szánt tejport

– tájékoztatott Nicoleta Tolvaj Marin, a Kovászna megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Lapunknak elmondta: a nyomozás folyamatban van, csak a részletek tisztázása után döntik el, hogy ki ellen emelnek vádat – egy vagy több személy, esetleg a vállalkozás ellen. Sorin Susanu, a brassói területi fogyasztóvédelmi hivatal főfelügyelője a Mediafax hírügynökségnek azt nyilatkozta: 20 ezer lejes pénzbírságot róttak ki, a takarítást pedig ideiglenesen felfüggesztették, egyelőre azt vizsgálják, miként végzik a szolgáltatást, hogyan kezelik a felhasznált vegyszereket a hotelben.