Három játékos távozott a Tigrisektől

Horváth Bálint Ottó 2017. december 06., 15:30

Tovább súlyosbodott a Marosvásárhelyi Maros KK helyzete. A szerdai sajtótájékoztatón Béres Lóránt klubelnök bejelentette, a hónap végéig hagynak határidőt maguknak megoldásokat találni a nehéz pénzügyi helyzetükre, ellenkező esetben készek lemondani.

Mladenovicsék elhagyták a csapatot, három idegenlégiósa nélkül folytatja a pontvadászatot a Maros KK Fotó: Haáz Vince

A Maros Kosárlabda Klub elnöke megerősítette, hogy megfellebbezték a törvényszéki döntést a klub fizetésképtelenségével kapcsolatban, és bíznak benne, hogy az elmaradt fizetését követelő két játékossal, Dragoș Andrei-jel és Daniel Popescuval sikerül közös megegyezésre jutni, azután pedig valamelyest rendeződhetnek a dolgok.

Az újonnan kialakult nehéz helyzet miatt a vezetőség tárgyalásokat folytatott a keret játékosaival, akik közül egyesek megértették, és tovább folytatják a csapattal,

mások pedig a távozást választották, mint a szerb Aleksander Mladenovics és Milivoje Mijovics, illetve az amerikai Deven Mitchell.

Így csak két idegenlégiós maradt, a két svéd, Jonathan Person és Dino Pita, akik a klub saját nevelésű belföldi játékosaival kiegészülve alkotják azt a keretet, amellyel a klub vezetősége reméli, hogy sikerül kihozni a legtöbbet.

Béres Lóránt hangsúlyozta, Vlad Amariei alelnökkel közösen, illetve a játékosok beleegyezésével nagyon rövidtávú célt tűztek ki, miszerint a december végi határidőig még biztosan együtt dolgoznak.

Ez idő alatt a vezetőség újabb megoldásokat próbál találni, hogy legalább egy havi fizetést adjon a játékosoknak, akik a legutóbbi, egy hónappal ezelőtti bejelentés óta semmilyen pénzt nem kaptak. Ellenkező esetben Béres és Amariei készek lemondani elnöki tisztségükről, és másra hagyni az irányítást, a játékosok pedig szabadon távozhatnak, azonban remélik, hogy nem jutnak ebbe a helyzetbe, és továbbra is hiszi, hogy sikerül megmenteniük a sokak által kedvelt marosvásárhelyi kosárlabdát.

Továbbra is van remény, hiszen aláírt szerződéseink vannak szponzorokkal, amelyek azonban eddig nem teljesítették vállalt kötelezettségeiket, mert ha megtették volna, most nem jutottunk volna idáig. Jelenleg örvendünk annak, hogy van csapatunk, és a következő két hétben javulhat a helyzetünk

– mondta Béres Lóránt, aki szerint igenis van lehetőség a klub megmentésére, hiszen korábban, amikor átvette az elnöki tisztséget, különböző cégek és kosárlabda-szerető tehetős üzletemberek segítségével a 2,4 millió lejes tartozást a mostani 1,5 millióra sikerült csökkenteniük.

A továbbiakban a belföldi kosárlabdázók és a két svéd alkotja a vásárhelyiek keretét Fotó: Haáz Vince

Végül a csapat teljesítményével kapcsolatban Béres úgy nyilatkozott, amennyiben a játékosok anyagi szempontból biztonságban érzik magukat, várhatók lesznek a jó eredmények a bajnokság folytatásában.

A soron következő nyolcadik bajnoki fordulóban a ranglistán rájátszást érő helyeken kívül található Maros KK szombaton 19.30-tól a remekül menetelő, második BCM U Pitești együttesét fogadja, amelyet a szezonnyitó Román Kupában otthon már sikerült legyőznie, de a jelenlegi nehéz helyzetben meglepetésnek számítana, ha ezt megismételné.