Ősszel a tej-kifli, télen a csúszásmentesítés – hol a hiba?

Kovács Eszter 2017. december 06., 13:02

Tükörjég – így jellemezte a legtöbb sofőr az udvarhelyszéki megyei útszakaszokat. A Hargita megyei önkormányzat ügykezelésébe tartozó utak egy részének téli karbantartására még nem tudott szerződést kötni a megyei tanács. Ezt most jobb tudomásul venni, és óvatosan vezetni.

Udvarhelyszéken nyolc útszakaszon még megoldatlan az állandó téli úttakarítás Fotó: Barabás Ákos

„Kérem, vezessenek óvatosan!” – javasolta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke az Udvarhelyszéki Közlekedési Infó elnevezésű Facebook-csoportban mindazoknak, akik a megyei utak állapotára panaszkodtak. Vasárnap este óta ugyanis megsokszorozódott a bejegyzések száma:

a gépjárművezetők arra figyelmeztetnek, hogy a Libán-tető felé vezető, valamint a Székelyudvarhelyt Székelykeresztúrral összekötő megyei utak rendkívül csúszósak.

A megyei tanács ügykezelésében lévő huszonegy útszakaszból tizennégy esetében még nem oldódott meg a téli karbantartás: a közbeszerzési eljárás során több óvás is történt, így a csúszásmentesítésre ez idáig még nem tudtak szerződést kötni egyetlen szakcéggel sem. Borboly Csaba minderre úgy reagált a közösségi hálón, hogy

„cégháború áldozata” lett a megyei önkormányzat.

A megyei tanács elnöke megkeresésünkre közölte, a félreértések elkerülése érdekében telefonon nem, csupán írásban válaszol kérdéseinkre. Mint a válaszlevélből kiderült, az egyik cég tizennégy megyei útszakasz csúszásmentesítésére kiírt közbeszerzési eljárás esetében nyújtott be óvást.

Udvarhelyszéken az érintett útszakaszok a Székelyudvarhely–Székelykeresztúr, a Bikafalva–Farcád–Székelylengyelfalva (13A jelzésű országút), Oklánd–Homoródalmás–Szentegyháza, Brassó megye határa–Homoródújfalu, Kovászna megye határa–oklándi útkereszteződés, Fenyéd–Libán, 138-as megyei út és Varság központja.

„A cégnek december 6-án kell kiegészítenie a benyújtott dokumentációját, ezután legtöbb huszonnégy órán belül megszületik az elbírálás, és az ezt követő tizenegyedik napon meg lehet kötni a szerződést. Viszont három kisebb cég már jelezte előzetes értesítésben, hogy valószínűleg óvást fog benyújtani, így ezzel még elhúzódik a szerződéskötés időpontja. Tehát pillanatnyilag

mi már nem avatkozhatunk be, az óvásokra lehetőséget biztosít a törvény, és a Hargita megyei utászcégek háborúja botlasztja a folyamatot”

– magyarázta a megyei önkormányzat elnöke.

{A}

Sürgősség esetén ugyan van lehetőség az úttakarítás megoldására, viszont hosszú távon vizsgálják annak lehetőségét, hogy miként tudnak együttműködni a polgármesteri hivatalokkal. Borboly egyébként azt is kilátásba helyezte, hogy más alternatívát kell keresni az utak járhatóságának biztosítására, az erre vonatkozó határozat elfogadása érdekében mára összehívta a megyei tanács testületét. Ugyanakkor hozzátette, látva a mindenkori problémákat, ténylegesen

felmerült a saját géppark bővítésének szükségessége.

Közlékeny volt a megyei tanács elnöke

Borboly egyébként a közösségi hálón az elmúlt két napban igen aktívan reagált a lakossági panaszokra. Mint írta, a megyei önkormányzat tulajdonában lévő egyetlen, sószórásra alkalmas járművet üzembe helyezték, ez kedden például Székelyvarság irányában, a 138B jelzésű megyei úton dolgozott. „Most vásárolunk még újabb eszközöket, hisz eddig a traktorunk úgymond »rozsdásodott«, és nem kellett használni. A cégek eddig nem az óvást, az egymással szembeni leszámolást keresték, ezért több ilyen eszközt venni felelőtlenség lett volna a közpénzzel, de most azt látom, hogy a Hargita megyei cégháborúk áldozatai lettünk” – fejtette ki.
Libán felé csak óvatosan

Baleset ugyan még nem történt, viszont az utak járhatatlanságáról számtalan bejelentés érkezett Zetelaka Polgármesteri Hivatalához. Nagy Attila polgármester bízik benne, hogy a közbeszerzési eljárás lebonyolításáig sikerül valamilyen köztes megoldást találni az utak csúszásmentesítésre. „A községen belül két cég önköltségen megszórta az utakat, viszont a zeteváraljai gát környékén, Sikasszóban és a Libán-tetőn valóban nagyon csúszósak voltak” – ismerte el a polgármester. A térségben az idei szezonban már volt csúszásmentesítés a megyei tanács ügykezelésébe tartozó utakon, akkor a meteorológiai szolgálat figyelmeztetésének apropóján ideiglenes megbízást kapott egy szakcég a munka elvégzésére.

A Libán-tető valóságos jégpályává alakult vasárnap estére. Azóta oda is elért a sószóró jármű Fotó: Barabás Ákos

„Mi is várjuk a megoldást. Beszéltünk a megyei tanács munkatársaival, és azt az ígéretet kaptuk, hogy a köztes időszakban akár a helyi önkormányzattal közösen megoldást keresnek az utak karbantartására. Addig is javaslom, a térségben vezessenek óvatosan és az időjárási viszonyoknak megfelelően” – hívta fel a figyelmet a település vezetője.

Udvarhelyen is csúsztak az utak

Kedd reggelre Székelyudvarhely több utcája is csúszóssá vált: reggel hat és hét óra között ónos eső esett, amely rögtön ráfagyott az úttestre. A Tábor-negyedben nehézkessé vált, a Függetlenség úton pedig el is akadt az autós közlekedés. „Az ónos eső veszélye, hogy rendkívül gyorsan ráfagy az úttestre, így – noha időben elindult az utak csúszásmentesítése kedden reggel – kis időbe telt, amíg mindenhová eljutottak a gépek” – mondta el lapunknak Fülöp-Székely István, az udvarhelyi polgármesteri hivatal műszaki igazgatója. Az úttakarítást egyébként négy járművel végzik a városban, két nagy kapacitású sószóróval és két traktorral, amelyekre sószóró és hóeke is szerelhető. „Vegyes csúszásgátló anyaggal és sóval szórjuk az utakat, ugyanis hirtelen jegesedés esetén sokszor hatékonyabb a tiszta só, másrészt kevésbé szennyezi a csatornarendszert” – magyarázta az illetékes. Egyébként a hószolgálat éjjel-nappal üzemel, lakossági bejelentéseket a 0733–313026-os telefonszámon lehet megtenni. „Arra kérjük az udvarhelyieket, hogy amennyiben valahol problémát észlelnek, mielőbb jelezzék, hisz így hamarabb tudunk közbelépni” – hangsúlyozta a műszaki igazgató.