Sepsiszentgyörgy lesz a kosárlabda fővárosa

Sánta Imre 2017. december 06., 12:18

A Román Kosárlabda-szövetség december 4-i döntése értelmében 2018 februárjában Sepsiszentgyörgy rendezheti meg mind a férfi, mind a női kosárlabda Román Kupa döntő tornáját.

A Sepsi SIC ismét hazai közönség előtt próbálkozhat elhódítani a trófeát. Ezúttal viszont az új sportlétesítményben. Archív Fotó: Sánta Imre

A Final 8 nevet viselő küzdelemsorozatot nyolc csapat részvételével bonyolítják le, és miután a női mezőnyből csak a Sepsi SIC jelezte szándékát a torna megrendezésére, akárcsak egy évvel ezelőtt, a háromszéki megyeszékhelynek ítélték ezt a jogot.

Mivel a férfiak nyolcasát alkotó klubok nem terjesztettek elő hasonló igényt, a kosárlabda-szövetség úgy határozott, hogy a férfiak nyolcas döntőjének lebonyolítási helyszínéül is Sepsiszentgyörgyöt választják.

„A Román Kosárlabda-szövetség döntése alátámasztja, hogy az elmúlt években kosárlabda-nagyhatalom lettünk, persze ez a város és Kovászna megye támogatása nélkül nem jöhetett volna létre. Az új multifunkcionális Aréna hozománya, hogy ezeket a rangos eseményeket meg tudjuk szervezni, és számunkra mindenképp egy kiváló lehetőség a női mellett a férfi Román Kupa lebonyolítása is.

Biztos vagyok benne, hogy a háromszéki emberek kíváncsiak lesznek a mérkőzésekre, és nagyon sokan ki fognak látogatni mind a férfi, mind pedig a női találkozókra.

Külön öröm számunkra, hogy a Kolozsvári U-BT színeiben játszó, sepsiszentgyörgyi Kuti Nándor újra a megyeszékhelyen léphet pályára. Mivel a szövetség sorozatban második éve is nekünk adta a rendezési jogot, úgy érezzük, hogy elismerik az eddig végzett munkánkat” – nyilatkozta Rusz István, a Sepsi SIC sportmenedzsere.

{A}

A kosárlabda Román Kupa mérkőzéseinek programja

Férfiak:
Galaci Phoenix–Nagyvárad
Nagyszebeni BC–Temesvári BC
FC Argeș Pitești–Kolozsvári U-BT
Temesvári Timba–Bukaresti Steaua EximBank

Az elődöntőben a Galaci Phoenix–Nagyvárad párharc győztese a Temesvári Timba–Bukaresti Steaua EximBank mérkőzés nyertesével játszik, míg a Nagyszebeni BC–Temesvári BC találkozó nyertese a FC Argeș Pitești–Kolozsvári U-BT meccs győztesével csap össze a döntőbe jutásért.

Nők:
Kolozsvári U–Sepsi SIC
Aradi ICIM–Alexandria
Szatmárnémeti VSK–Gyulafehérvári Universitatea
Temesvár–Brassói Olimpia

Az elődöntőben a Kolozsvári U–Sepsi SIC mérkőzés nyertese a Temesvár–Brassói Olimpia párharc győztesével találkozik, míg az Aradi ICIM–Alexandria meccs győztese a Szatmárnémeti VSK–Gyulafehérvári Universitatea párharc nyertesével küzdhet meg a fináléba jutásért.