Sportklub: Golovin helyettesíti Potapovot

Székelyhon 2017. december 06., 11:53

Makszim Potapov sérülése elég súlyos, így másik csatárt keresett a csíki hokicsapat. Alekszander Golovin fogja helyettesíteni.

Golovin akár már szerdán este pályára léphet a csíkiak mezében Fotó: Hawk.ru

„Újabb orosz játékos érkezik a Csíkszeredai Sportklub csapatához, Alekszander Golovin személyében, aki Makszim Potapovot fogja helyettesíteni. Potapov még a múlt heti Brassói Corona elleni meccsen szenvedett vállsérülést – kulcscsonttörést –, és hosszabb ideig nem tud a csapat rendelkezésére állni. Felépüléséig másodedzői feladatokat fog ellátni a kék-fehér alakulatnál” – írja szerdai közleményében a Sportklub.

{K1}

Golovin orosz és kazah állampolgársággal is rendelkezik. Az orosz válogatott U18-as csapatával megnyerte a korosztályos világbajnokságot. Számos orosz csapatban megfordult karrierje során, míg a legutóbbi években a VHL-ben, illetve az Ázsia Ligában játszott.

A 34 éves sportoló szerdán érkezik Csíkszeredába, és az este 18.30-tól kezdődő, Gyergyószentmiklósi Progym elleni idegenbeli találkozón a tervek szerint már pályára is lép.

Alekszander Golovin 1983. március 26-án született a kazahsztáni Ust-Kamenogorszkban (akkor a Szovjetunióhoz tartozott). Profi jégkorongozó pályafutását az Avangard Omszk második számú csapatában kezdte, de többek közt megfordult a Szibir Novoszibirszkben, az Ak Bars Kazanyban, az SZKA Szentpétervárnál, a Metallurg Novokuznyecknél, a Szpartak Moszkvánál, a HC Ugránál és az Automobiliszt Jekatyerinburg együttesénél is. A múlt szezont a HK Szahalinnál töltötte. A 178 cm magas, 88 kg testsúlyú csatár jobbkezes.

{A}