Túlélt egy medvetámadást, elmesélte, hogyan történt

Székelyhon 2017. december 02., 11:03

Kutyái mentették meg az életét annak az ötvenéves gyimesfelsőloki gazdálkodónak, akire egy jól megtermett medve támadt rá a szépvízi részhez tartozó kuruci területen – számol be a csütörtök esti medvetámadásról a Hargita megyei önkormányzat sajtószolgálata

Vállán sérült meg a gyimesfelsőloki gazda Fotó: HMT-sajtószolgálat

„Este a kutyák ugattak, már kötöztük be a marhákat, ám odamentem, hogy nézzem meg, mit ugatnak. Akkor futott nekem egy jókora medve a bokrok közül, és úgy elütött, hogy 4–5 métert repültem” – idézi a hárombocsos medvével való találkozás körülményeit Gerczuj Tibortól a megyei önkormányzat sajtószolgálata. Az áldozatot a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba vitték, mint utólag kiderült, a válla sérült meg, azt kellett ellátni a kórházban.

Az állattartó gazda elmondása szerint a medvék minden este ott ólálkodnak a közelben, idén már a kecskék közül is többet elvitt.

Szerencse, hogy ott voltak a kutyák és elhajtották, mert különben biztosan megölt volna. Életveszélyes nagy állat volt!

– emlékezett vissza a támadás áldozata.

Nem lesz téli álom?

Idén egyébként – a megyei tanács sajtószolgálatának összesítője szerint – már tizenhetedik alkalommal támadt emberre a medve Hargita megyében. A legfiatalabb áldozat 19 éves, míg a legidősebb 86 esztendős néni, akire saját kertjében támadt rá a nagyvad.