Marosvásárhelyi repülőtér: bírósági eljárással térítenék meg a károkat

Székelyhon 2017. november 24., 14:24

A Maros megyei tanács jogi eljárást kezdeményez a Transilvania repülőtér egykori vezetői ellen, akik nem hajtották végre a Maros megyei számvevőszék végzését, miszerint 1 984 548 lej és 21 186 euró kárt kellene megtéríteni.

Archív Fotó: Boda L. Gergely

Két vizsgálatot is végeztek a repülőtéren az elmúlt évek során, és ezek alapján két végzés született. A számvevőszék ellenőrizte, hogy azok előírásait gyakorlatba ültették-e, és azt állapította meg, hogy

az érintettek egyik végzést sem hajtották végre maradéktalanul. Ezért a megyei tanácsnak bírósági eljárást kell indítania az egykori vezetők ellen, mivel nem hajtották végre időben kötelezettségeiket a megállapított károk behajtását illetően.

A 2015-ben született 7-es számú végzés teljesítési határideje még nem járt le, mivel ezt meghosszabbította a hatóság, így az előírt intézkedéseket 2018. január 31-ig kell teljesítenie a repülőtér vezetőtanácsának.

Az adminisztráció intézkedéseit folyamatosan monitorizálni fogja a megyei tanács, és szükség esetén konkrét javaslatokat tesz a vezetőtanácsnak.