Simán nyert Gyergyóban a Sportklub

Székelyhon 2017. november 20., 22:01

Nem született meglepetés hétfőn este Gyergyószentmiklóson a román felnőtt jégkorongbajnokság alapszakaszában. A listavezető Csíkszeredai Sportklub 5–2-re győzött a Progym otthonában. A két csapat kedden este a Vákár Lajos Műjégpályán újra megmérkőzik.

A hétfői meccsen könnyedén nyertek a kék-fehérek. Kedden újból összecsapnak Fotó: Lukács Zsolt

A telt házas gyergyói csarnokban már az első pillanattól nagy erővel rohamozott a Sportklub, de a gyergyóiak szerezték az első gólt. Daradics kapott remek passzt Kiricsenkótól, és szólója végén betalált Onodi hálójába.

Ezt követően még volt néhány lehetősége a lelkes szurkolótábor által buzdított piros-fehéreknek, de egy kiállítás megtörte a lendületüket, sőt Szcsasztlivij értékesítette is az emberelőnyt Fabus látványos átadása után.

1–1 állt az eredményjelzőn az első szünetben.

Fotó: Lukács Zsolt

A második harmad már egyértelműen a csíkszeredai csapaté volt, a gyergyóiak minden energiáját felemésztette, hogy folyamatosan védekezni kényszerültek. A nagy nyomás két csíki gólhoz vezetett: a 26. percben Taratuhin szerzett vezetést a kék-fehéreknek, és amikor már úgy tűnt, megússza ennyivel a Progym, a 38. percben Valchar is eredményes volt.

Az utolsó húsz percben erőlködött ugyan a házigazda, de kevés sikerrel, nem nagyon jutottak veszélyes helyzetbe a csatárok. A másik oldalon pedig a kifáradt védelmet Molnár és Fodor is fel tudta törni.

Fotó: Lukács Zsolt

A gyergyóiak a mérkőzés hajrájában, az 58. percben még szépíteni tudtak, Daradics adott egy olyan passzt Csergőnek, amilyent ő kapott a saját góljánál, és Csergő az első gyergyói gólhoz hasonlóval állította be az 5–2-es Sportklub-győzelmet jelentő végeredményt.

A két csapat kedden este 18.30-tól ismét összecsap, ezúttal a Csíkszeredában.

Fotó: Lukács Zsolt

Beléptetési változások a Vákár Lajos Műjégpályán

A Csíkszeredai Sportklub Szurkolók Egyesülete nyílt levélben fordult a Csíkszeredai Sportklubhoz, amiben kérik a beléptetési rendszer átgondolását.
A klub ezzel kapcsolatban közleményt adott ki. Íme, ennek szövege:

A Csíkszeredai Sportklub ezúton is köszöni a Szurkolói Egyesület felhívását és igyekszik megfelelni az elvárásoknak. Mielőtt viszont az eszközölt változtatásokról esne szó, egy pár mondatban megemlítsük, hogy miért is van a jelenlegi helyzet:
1. A Csíkszeredai Sportklubot köti a 2008/4-es törvény (Legea 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive).
2. Mivel a Csíkszeredai Sportklub minisztériumi által működtetett klub, nem azt tesz amit akar, hanem amit jóváhagynak neki. Jelen pillanatban a Sport- és Ifjúsági Minisztérium két beléptető rendszert engedélyezett, minden további kérés ellenére.
A fentiektől eltekintve a Csíkszeredai Sportklub a Dakota Security őrző-védő szolgálattal együttműködve, saját felelősségére – kockáztatva egy esetleges büntetést –, a következő döntést hozta a szurkolók érdekében:
3. A jegypénztár a keddi Gyergyószentmiklósi Progym elleni mérkőzés kezdése előtt három órával nyit.
4. A megengedett két kapu helyett ezentúl három lesz megnyitva. Egy kapu lesz csak, és kimondottan a bérlettel rendelkező szurkolóknak, további kettő pedig a jegyet vásárlóknak. A kapuk fölött pedig fel lesz tüntetve, hogy ki melyik kapun mehet be.
A Csíkszeredai Sportklub megkér minden szurkolót, hogy lehetőség szerint a jegyeket időben vásárolják meg, illetve a beléptetésnél figyeljen mindenki egymásra és működjenek együtt az őrző-védő szolgálat embereivel.
Köszönjük a Csíkszeredai Sportklub Szurkolók Egyesületének a felhívását, illetve előre is köszönjük a szurkolók együttműködését, hogy a kialakult problémát az elkövetkezendő időben gördülékenyebben lehessen kezelni!

Jégkorong, román bajnokság, alapszakasz:
Gyergyószentmiklósi Progym–Csíkszeredai Sportklub 2–5 (1–1, 0–2, 1–2),
gólszerzők: Daradics Csaba (5. perc) és Csergő Hunor (58.), illetve Pjotr Szcsasztlivij (17.), Andrej Taratuhin (27.), Radim Valchar (38.), Molnár Zoltán (48.) és Fodor Csanád (55.).
Kapura lövések: 48:25.
Büntetőpercek: 10–2.
Játékvezetők: Csomortáni Zsolt és Máthé István, illetve Rédai Botond és Sikó Levente.

A további program:
Kedden: Sportklub–Progym (18.30).
November 24.: Steaua–Progym (18.30).
November 25: Steaua–Progym (18.30).
November 30.: Brassó–Sportklub (18.30).

A román bajnokság állása:
1. Csíkszeredai Sportklub 49 pont (18 meccs)
2. Gyergyói Progym 31 (15)
3. Brassói Corona 20 (11)
4. Galaci Dunărea 17 (15)
5. Bukaresti Steaua 15 (13)
6. Sportul Studențesc 0 (16).