Ön is válaszolhat arra, hogy hazatér-e tanulmányai elvégzése után

Balázs Katalin 2017. november 19., 17:50

Gyergyószéki egyetemisták adatbázisát készíti a Gyergyói Szemle Egyesület és a Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont, ennek érdekében egy kérdőív kitöltésére buzdítják a főiskolásokat.

Illusztráció

A kezdeményezők szeretnének egy képet kapni arról, hogy a gyergyói fiatalok milyen szakokon tanulnak, milyen kutatási témákkal foglalkoznak és szeretnének-e hazatérni az egyetem elvégzése után.

A Gyergyói Szemle Egyesület Mentor Programjában szakmai segítséget biztosíthatunk a kutatásaidhoz. Az Erőforrásközpont Karrier programjának keretében ösztöndíjakról, képzési lehetőségekről, egyetemista szakmai rendezvényekről és itthoni projektekről küldünk neked értesítést

– olvasható a két szervezet javaslataként.

A kérdőív a gyergyoiszemle.ro oldalon érhető el, és mindössze pár percet vesz igénybe a kitöltése. Olyan kérdésekre kell válaszolnia a gyergyószéki születésű egyetemistának, hogy melyik egyetem milyen szakán tanul, mely településen lakik, amennyiben végzős, mi a kutatási témája, vizsgadolgozata címe.

A „kikérdezés” kitér arra is, hogy a válaszadó szeretne-e hazatérni Gyergyóba az egyetem elvégzése után, hogyan tudná hasznosítani végzettségét Gyergyó vidékén, illetve ebben a térségben milyen kutatásban venne részt szívesen.

Az egyetemisták adatbázisának elkészítéséhez bárki hozzájárulhat, aki egyetemista, illetve ismeretségi körében van olyan személy, aki felsőfokú tanintézetben tanul, és a lehetőségre felhívja az ő figyelmét.