SZFC: sok helyzetet kihagytak az udvarhelyiek

Zátyi Tibor 2017. november 18., 18:03

Hiába játszott jól, nem tudott gólt szerezni a Székelyudvarhelyi FC, a labdarúgó 3. Liga 13. fordulójában, szombaton délután 1–0-ra kikapott a Sporting Liești együttesétől.

Liești ellen nem termett még udvarhelyi babér. Archív Fotó: Pál Árpád

Novemberhez képest kellemes idő és jó minőségű pálya fogadta a csapatokat Galac megyében. Az SZFC bátran kezdett, irányította a játékot, ám komolyabb helyzetet a vendégek alakítottak ki, a 10. percben egy 25 méterről elvégzett szabadrúgást hárított Sebestyén. Egy perccel később Modra próbálkozott, ám távoli lövése elkerülte a kaput.

Újabb SZFC-lehetőség következett, négyen vezethették két védő ellen a labdát, Czimbalmos beadását az utolsó pillanatban szögletre mentették. Hatalmas lehetőség maradt ki, majd az újabb Czimbalmos-beívelést Ribarics fejelte mellé.

Aztán a 23. percben az egyik hazai csatár futott Sebestyénnel szembe, az udvarhelyi kapus szabálytalankodott, a büntetőt pedig berúgták. A folytatásban is jól játszott az SZFC, ám nem tudott komolyabb lehetőséget kialakítani.

A szünet után Izet is pályára lépett, a macedón középpályás pedig jól mozgatta a csapatot. Újabb vendéglehetőségeket lehetett feljegyezni, az 56. percben Györgydeák szabadrúgását Péter fejelte a kapus kezébe, majd Izet cselezett ki három ellenfelet, nagyszerű labdát adott Balázsinak, aki egyedül maradt a kapussal szemben, ám a partjelző tévesen lest intett, így a játékvezető megállította a nagyon ígéretes támadást.

A 68. percben Modra Ribaricsot szöktette, a fiatal támadó egyszerre érkezett a labdára a hazai kapussal, elrúgta a játékszert, a sípmester azonban tévesen faultot fújt, és második sárga lappal kiállította az SZFC játékosát.

A mérkőzés hajrájában tíz emberrel is jól játszott a csapat, játékából hiányzott a gól, így nem jött össze az egyenlítés.

A következő fordulóban szabadnapos lesz az SZFC, majd az évet a Bákói Aerostar otthonában zárja.

Labdarúgó 3. Liga, 1-es csoport, 13. forduló:
Sporting Liești–Székelyudvarhelyi FC 1–0 (1–0),
gólszerző: Ștefan Adamache (23., büntetőből).
Kiállítva: Ribarics (68., SZFC).
SZFC: Sebestyén – Szabó, Péter, Tankó, Kicsi, Radicof, Balázsi (Csifó, 71.), Györgydeák, Modra, Czimbalmos (Izet, 46.) és Ribarics.

{Z1}

{S1}