Emberhátrányban rúgták győztes góljukat

Dobos László 2017. november 18., 17:52

A 30 percet emberhátrányban játszó FK Csíkszereda nehezen, Bajkó Barna 11-esből elért góljával tudta legyőzni a Bucovina Rădăuți együttesét szombaton délután a román labdarúgó 3. Liga 13. fordulójában.

Fotó: Sándor Csilla

Kitűnően védekező csapatot fogadott az FK Csíkszereda, a radóciaknál pár napja az a Dorin Goian a vezetőedző, aki a román válogatott, a Steaua, a Palermo és Glasgow Rangers középhátvédje volt.

Bálint László György, az FK Csíkszereda vezetőedzője változtatott a korábbi fordulók kezdőcsapatán, a pályára lépők között nem volt Majzik, Lőrincz, Savin és Bajkó, a csapatkapitányi karszalagot pedig Csürös Attila viselte.

Ilyés idő előtt az öltözőbe kellett vonuljon Fotó: Sándor Csilla

Az első félórában bár többet támadott az FK, a veszélyesebb gólhelyzeteket a vendégek hagyták ki, előbb Ungureanu lőtt kevéssel kapu mellé a 9. percben, majd a 20. percben egy jobboldali szabadrúgásnál menteni tudott az FK védelme. Az első félidő utolsó 15 percében számos gólhelyzetet dolgozott ki az FK Csíkszereda, de György, Soufianne és Eder lövései pontatlanok voltak.

Szünet előtt megszerezhette volna a vezetést a vendégcsapat, de a nigériai idegenlégiósuk, Jamilu lövése kevéssel a bal kapufa mellett szállt el.

Rögtön térfélcsere után két jó gólhelyzete volt az FK-nak, de Bartók nem ért időben oda egy kapu előtti beadásra, Hodgyai fejese pedig kevéssel a keresztléc fölé szállt. Az 54. percben a csíki térfélen Ungureanu lövése a kapufáról pattant ki.

{P14}

Az FK-nál a sérült Hodgyai helyét Bajkó vette át a támadó szekcióban, majd az 58. percben tíz emberrel maradt az FK Csíkszereda: egy középpályán történt esetnél Ilyés Róbertet kiállította a játékvezető: Ilyés el akart rúgni egy magas labdát, az egyik vendég játékos pedig belefejelt a lábába. A játékvezető egyből felmutatta a piros lapot Ilyésnek.

Érdekes módon az emberhátrányba került csíki gárda a következő percekben többet támadott mint addig, előbb Györgyi beadását fejelte Bajkó mellé, majd utóbbi lövését védte a Bucovina kapusa. Az utolsó negyedórában a vendégcsapat megpróbálta saját térfelére szorítani a csíkiakat.

{P17}

A 79. percben Györgyi saját térfeléről ellentámadásba lendült a jobb oldalon, jó ütemben passzolt Bajkónak, aki a 16-oson belülről, tiszta gólhelyzetben a kapusba lőtte a labdát.

Az FK nem adta fel, a 83. percben Györgyi tört kapura, a büntetőterületen belül a védők lerántották, a tizenegyest pedig Bajkó Barna a jobb felső sarokba bombázta (1–0).

Az utolsó percekben újra kitámadott a Bucovina. Az egyik csíki kapu előtti magas beadásnál Ionesi szabálytalankodott Horváttal, a csíki kapussal szemben, ezért megkapta a második sárga lapot, és a 88. percben kiállították.

Az utolsó percekben az FK magabiztosan védekezett, és megtartotta a nehezen megszerzett előnyét.

Labdarúgás, 3. Liga, 1-es csoport, 13. forduló:
FK Csíkszereda–Bucovina Rădăuți 1–0 (0–0),
gólszerző: Bajkó Barna (83. perc, büntetőből).
Sárga lapok: Horvát és György, illetve Alecsandru, Ionesi és Stoian.
Kiállítva: Ilyés (58. perc), illetve Ionesi (88. perc).
Játékvezetők: Marius Spînu, Alexandru Bodolan és George Turcu (mindhárman Bukarest). Megfigyelők: Daniel Scântie (Bákó) és Ionuț Borcan (Ploiești).
FK: Horvát Adrián – Csürös Attila, Benkó-Bíró Norbert, Lakatos Miklós, Csiszer Balázs, Ilyés Róbert, Bartók István (Pál Kristóf, a 70. perctől), Györgyi Arthúr, Soufiane Jebari (Jakab Róbert, 90.), Eder Gonzales (Cătălin Savin, 62.), Hodgyai László (Bajkó Barna, 54.). Vezetőedző: Bálint László György. Másodedzők: Cezar Zamfir és Liviu Rusu. Kapusedző: Fekete Károly.
Bucovina: Valentin Prutean – Andrei Alecsandru, Vasile Vitu, Alin Mugurel Florescu, Florin Antonesei, Stejărel Vişinar, Ionel Radu Ungureanu, Iulian Ionesi, Ionel Stoian, Ibrahim Jamilu (Florin Ionuț Macovei, 85.), Cristi Marian Timiş (Robert Denis Ciobanu, 65.). Vezetőedző: Dorin Goian.

{Z1}

{S1}