Tapasztalt edzővel folytatja a Sepsi OSK

Sánta Imre 2017. november 15., 00:06

Eugen Neagoe személyében új edzője van a román labdarúgás élvonalában érdekelt Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-nak. Mindezt a klub vezetősége keddi sajtótájékoztatóján jelentette be, amelyen jelen volt az újonnan szerződtetett szakvezető is.

Diószegi László és Eugen Neagoe. Bíznak abban, hogy a csapat bent marad az élvonalban Fotó: Sánta Imre

Diószegi László klubelnök, a háromszéki együttes főtámogatója szerint szükség volt egy olyan edzőre, aki képes kimozdítani a csapatot a hullámvölgyből. Ennek érdekében folytattak tárgyalásokat a székelyudvarhelyi születésű László Csabával, akivel szinte sikerült is megegyezni, de aki inkább a skót másodosztályban szereplő Dundee United mellett döntött.

A portugál Antonio Conceicao, a Kolozsvári CFR korábbi edzője is pozitívan viszonyult a megkereséshez, de csak később tudta volna átvenni a piros-fehérek irányítását.

Mivel gyors megoldásra volt szükség, így esett a választás végül Eugen Neagoera, aki játékosként megfordult a magyar élvonalban is, előbb a Vasasnál, majd a Ferencvárosnál, amellyel bajnokságot és magyar kupát is nyert.

Fotó: Sánta Imre

„A napokban több edző neve is felmerült, akik szabadok, és akikkel el tudtuk volna képzelni az együttműködést. Mielőtt Neagoet megkerestük volna, a listánkon szerepelt még Gheorghe Mulțescu, Viorel Moldovan, Cristian Dulca és Petre Grigoraș neve is. Azonban úgy akartunk végső döntést hozni, hogy előbb alaposan megnézzük, hogy ki az az edző, aki nemcsak szakmailag, hanem emberileg is megfelelne számunkra. És elmondhatom, hogy Eugen Neagoe volt az, akiről bárkit kérdeztünk a román foci berkeiből, mindenkinek csak jó véleménye volt.

Hétfőn kerestük meg, és kétórányi tárgyalás után sikerült is megegyezni vele.

Reméljük, hogy hosszas együttműködésnek nézünk elébe, hiszen azt szeretnénk, hogy minél tovább maradjon Sepsiszentgyörgyön, és együtt dolgozzunk azon, hogy megvalósítsuk célkitűzésünket, vagyis hogy bennmaradjunk az 1. Ligában” – mondta el Diószegi László, az OSK főtámogatója.

A sajtótájékoztatón jelen volt Eugen Neagoe is, aki egy nappal korábban már meg is érkezett Sepsiszentgyörgyre. A frissen kinevezett edző megköszönte a klub vezetőségének a megelőlegezett bizalmat, és elmondta, hogy bizakodva kezdi el a munkát új csapatánál, hiszen meg van győződve arról: közös erővel sikerül elérni azt, hogy a Sepsi OSK jövőben is az élvonalban szerepeljen.

„Biztos vagyok abban, hogy elérjük a célunkat. Ha ebben nem hinnék, akkor nem is jöttem volna ide. Túl sokat egyelőre nem tudok mondani, sokkal fontosabb, hogy mit fogunk tenni mától kezdve, és inkább az eredmények beszéljenek majd helyettünk.

Az elmúlt idényben a Jászvásár csapatával sorozatban tizenöt mérkőzésen nem veszítettünk, és sikerült veretlenül zárnunk a rájátszás küzdelmeit.

Ez akár megismételhető, de egyáltalán nem könnyű feladat, sok tényezőtől függ. Azt viszont megígérhetem a szurkolóknak, hogy minden tőlem telhetőt megteszek a siker érdekében” – nyilatkozta a Sepsi OSK új trénere.

Fotó: Sánta Imre

Eugen Neagoe egyébként nem egyedül érkezett Sepsiszentgyörgyre, hiszen munkáját segédedzőként az a Sebastian Moga fogja segíteni, akivel már több mint öt éve együtt dolgozik. A szakmai stáb tagja marad Kulcsár László, és a Valentin Suciu távozását követően a vezetőedzői posztot ideiglenesen betöltő Nagy Sándor játékos-megfigyelőként, illetve az ifjúsági központ irányítójaként fog dolgozni a klubnál.

A Sepsi OSK legközelebb szombaton 16 órakor lép pályára, a labdarúgó 1. Liga 18. fordulójában a Medgyesi Gaz Metan együttesét fogadja a Brassói Ifjúság Stadionban.

{S1}