Brazíliából jöttek, Svájcban átszálltak, Bukarestben lebuktak a gyomrukban csempészett kokainnal

Székelyhon 2017. november 14., 12:23

Két kilogramm, gyomorban csempészett kokainnal bukott le két brazil állampolgár az otopeni-i repülőtéren – írja az Agerpres hírügynökség.

A Henri Coandă-repülőtéren. Szerettek volna észrevétlenek maradni a gyanúsítottak, de ez most nem sikerült. Illusztráció Fotó: bucharestairports.ro

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) közleménye szerint egy 41 és egy 19 éves brazil állampolgárt kábítószer-csempészet és veszélyes drogok nemzetközi csempészése miatt vettek őrizetbe.

November 10-én délután a Henri Coandă-repülőtéren két brazil állampolgár érkezett Romániába a Sao Paolo–Zürich–Bukarest útvonalon keresztül. Az ellenőrzések során felmerült a gyanú, hogy tiltott szereket szeretnének bejuttatni az országba, így

röntgenfelvételeket készítettek róluk, amely következtében kiderült, hogy kábítószer található a gyomrukban.

Az ügyészek orvosi vizsgálatot rendeltek el, hogy kivegyék testükből az idegen tárgyakat, amelyekről fennállt a gyanú, hogy drogkapszulák lehetnek.

Az idősebb gyanúsított 15 kapszulától szabadult meg, miközben aláírta a DIICOT által elrendelt fizikai vizsgálatokhoz szükséges jóváhagyást, később

a Floreasca kórházban 114 kapszulát távolítottak el a gyomrából, amelyekben összesen 1537 gramm kokain volt elrejtve.

November 10–12. között a Floreasca kórházban a fiatalabb gyanúsított gyomrából összesen 43 kapszula került ki, amely 426,4 gramm kokaint tartalmazott.

A nyomozás során kiderült, hogy a gyanúsítottak Isztambulba szerették volna eljuttatni a kábítószert. Autóbusszal utaztak volna tovább. A két brazil állampolgárt 30 napos előzetes letartóztatásba helyezheti kedden a fővárosi bíróság.

{A}