Célkeresztben a funkcionális dizájn a sepsiszentgyörgyi Design Héten

Bíró Blanka 2017. november 13., 22:27

Harmadik alkalommal szervezik meg Sepsiszentgyörgyön a Design Hetet: a november 20–24. között sorra kerülő rendezvénysorozat idei témája az urban function, a funkcionális design.

Fotó: Design Week

A szervezők szándéka szerint lehetőséget teremtenek a szakma helyi képviselőinek és a piac szereplőinek a találkozásra, fiatal erdélyi és magyarországi dizájnerek bemutatkozásra.

Az a céljuk, hogy a szakmai fórumokon túl, elérhető közelségbe hozzák a nagyközönség számára a formatervezés világát, a tervezéstől a termék előállításáig, és a kereskedelembe kerüléséig.

Fotó: Design Week

Az évek során a formatervezés összefonódott a mindennapi élettel és a kultúrával, hatalmas területet fog át, ötvözi az esztétikát, a formát, a funkcionalitást, és innovatív módon kiemeli a tárgyak egyedi tulajdonságait

– fogalmaz Némethi Katalin a rendezvény sajtóreferense.

A rendezvény a Mesélő jelmezek című kiállítás megnyitójával kezdődik, a budapesti Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet jelmeztárának darabjait mutatják be. Török Réka ékszerkészítő munkáiból nyílik kiállítás a Lábas Házban, míg a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben mutatják be a Háromszéket népszerűsítő turisztikai mobilalkalmazást. A kolozsvári Művészeti Egyetem design szakos hallgatói az Erdélyi Művészeti Központban szervezett kiállításon mutatkoznak be.

Fotó: Design Week

A budapesti Moholy Nagy Művészeti Egyetem Design Intézet két kiállítással vesz részt a 3. Design Héten. Lesz divatbemutató, amely szintén az urban function témához igazodik.

A rendezvény a designerek, gyártók és vásárlók találkozójával ér véget. A Design Hét szervezői a Focus Rectus Egyesület, a Balassi Intézet és a Csagasa Visual Communication. A rendezvény részletes programja a designweek.ro oldalon érhető el.