Győzelemmel indított a Progym új edzője

Gergely Imre 2017. november 13., 22:14

Valószínűleg minden edző olyan kezdésről álmodik, mint Ruszlan Boriszenko: fergeteges hangulatú mérkőzésen legyőzni a jóval esélyesebb ellenfelet, a bajnoki címvédő Brassói Coronát.

Fordulatos meccsen nyertek a hazaiak Fotó: Lukács Zsolt

Gyergyószentmiklóson csapott össze hétfőn este a Progym és a Brassói Corona a román jégkorongbajnokság alapszakaszában. A hatvan perc legnagyobb részében a piros-fehérek uralták a játékot.

A brassóiak nem tudták ráerőltetni akaratukat a harcosan, lelkesen és taktikusan hokizó, a szurkolótábor által végig magas fokozaton buzdított gyergyóiakra.

Vaclav Novak kezdte meg a gólgyártást, remek mozdulattal becsapva a Corona kapusát, majd Kozma Zsolt bombázott emberelőnyben a vendégek hálójába.

Bíró Mátyás szépített egy védelmi hiba után, de Daradics Csaba gyorsan visszaállította a kétgólos különbséget.

Az első harmad Mihály Árpád találatával végződött, azaz 3–2-es Progym-vezetésnél mentek pihenni a csapatok. A szünet után pár percig úgy tűnt, az öltözőben ragadtak a házigazdák, és ez a rövid időszak elég volt a brassóiaknak, hogy fordítsanak: Molnár Zsombor és Braden Walls talált be a Coronától.

A gyergyói reményeket az újonnan igazolt center, Nikita Bucenko hozta vissza, aki váratlan mozdulattal, az alapvonalról is be tudott találni Tőke ketrecébe.

Az utolsó játékrész elején sorsdöntő pillanatban szerzett újra vezetést a Progym. Dimitrij Nimenko volt a gólszerző. Ezután a házigazdák igyekeztek tartani az eredményt, a brassóiak pedig sehogy sem találtak rést a védelmen.

Edzőjük a találkozó hajrájában a kapust is lehozta, de ennek a Progym drukkerjei örültek: Vaclav Novak küldte a korongot az üres ketrecbe. 6–4 lett a vége.

A két csapat kedden este 18.30-kor ismét összecsap, a helyszín ismét Gyergyószentmiklós.

Jégkorong, román bajnokság, alapszakasz, hétfő esti meccs:
Gyergyószentmiklósi Progym–Brassói Corona 6–4 (3–2, 1–2, 2–0),
gólszerzők: Vaclav Novak (4. és 60. perc), Kozma Zsolt (11.), Daradics Csaba (17.), Nikita Bucenko (33.). Dimotrij Nimenko (42.), illetve Bíró Mátyás (15.), Mihály Árpád (17.), Molnár Zsombor (23.), Braden Walls (23.).